Τροχοί & TIR

Καθαρά τα Irizar με το Hispacold eCo3

Τα πούλμαν και λεωφορεία της Irizar εξοπλισμένα με τον καθαριστή αέρα Hispacold eCo3 είναι ασφαλέστερα και περισσότερο από 99,7% αποτελεσματικά στην απομάκρυνση του κορονοϊού από τον αέρα, σύμφωνα μ
Παρασκευή 04/12/2020 - 10:24
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα πούλμαν και λεωφορεία της Irizar εξοπλισμένα με τον καθαριστή αέρα Hispacold eCo3 είναι ασφαλέστερα και περισσότερο από 99,7% αποτελεσματικά στην απομάκρυνση του κορονοϊού από τον αέρα, σύμφωνα με την έκθεση δοκιμής που πραγματοποιήθηκε από την περιοχή Βιολογικής Άμυνας στο τμήμα CBN Defence Systems, Εθνικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αεροδιαστημικής(ΙΝΤΑ) – υποτμήμα του Εθνικού Υπουργείου Άμυνας.

Ο καθαριστής αέρα Hispacold eCo3 δοκιμάστηκε εκτεταμένα υπό αυστηρές συνθήκες ασφαλείας και σύμφωνα με καθορισμένα κριτήρια δοκιμών στο La Marañosa Campus, το τεχνολογικό κέντρο της INTA, όπου βρίσκεται η έδρα της Γενικής Υποδιεύθυνσης, Land Systems. Οι δοκιμές διεξήχθησαν μέσα σε ένα λεωφορείο Irizar i6 μήκους 15 μέτρων, εξοπλισμένο με σύστημα κλιματισμού 35 kW, με ανεξάρτητο έλεγχο για οδηγό και επιβάτες και δύο καθαριστές αέρα eCo3. Ο στόχος ήταν να αξιολογηθεί η μείωση του ιικού φορτίου στην καμπίνα. Οι δοκιμές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα συστήματα επεξεργασίας αέρα - οι καθαριστές αέρα eCo3 - εγκατεστημένα στο πούλμαν ήταν αποτελεσματικά στη μείωση του ιικού φορτίου MS2 κατά 99,7%, υπό τις συνθήκες δοκιμής.

Όπως αναφέρει η Irizar, ο καθαριστής αέρα eCo3 βρίσκεται μέσα στον εξοπλισμό αέρα επιστροφής όπου πραγματοποιείται ο καθαρισμός και η απολύμανση του εσωτερικού αέρα και όπου οι αεραγωγοί του εξοπλισμού HVAC διανέμουν τον επεξεργασμένο αέρα πίσω στο εσωτερικό του οχήματος.

Η συνεχής ανανέωση του εσωτερικού αέρα είναι, επίσης, καθοριστικής σημασίας για τη προστασία της υγείας των επιβατών και των οδηγών. Τα κλιματιστικά συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με ένα μείγμα εσωτερικού και εναλλασσόμενου εξωτερικού αέρα, ο οποίος πριν υποστεί θερμική επεξεργασία και εισαχθεί στην καμπίνα επιβατών, διέρχεται από ένα τμήμα φιλτραρίσματος, όπου αφαιρούνται τα περισσότερα δυνητικά επιβλαβή σωματίδια, βελτιώνοντας τη ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Εκτός αυτού, τα κλιματιστικά συστήματα Irizar εγγυώνται την ανανέωση του εσωτερικού αέρα κάθε 3 ή 4 λεπτά, υπερβαίνοντας τις απαιτήσεις των κανονισμών.

PreviousNext