Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μαδρίτης «Μπαράχας», άνοιξε η DHL Express το νέο κέντρο logistics, ενισχύοντας τη θέση της ισπανικής πρωτεύουσας ως σημαντικού κόμβου για το διεθνές εμπόριο, ιδίως μεταξύ της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Επενδύοντας σε υψηλής ποιότητας υποδομές και καινοτόμες τεχνολογίες, η DHL Express φιλοδοξεί να τετραπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα στη Μαδρίτη. Το νέο κέντρο των 32.000 m2 κόστισε 93 εκ. ευρώ και θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας. Έχει συνολικά 176 ράμπες φόρτωσης που επιτρέπουν 160 οδικές μεταφορές κάθε μέρα, καθώς και 10 καθημερινές πτήσεις που εκτελούνται από τα ιδιόκτητα αεροσκάφη της DHL, αλλά και 30 εμπορικές πτήσεις που εξυπηρετούν 20 διεθνείς προορισμούς, κυρίως στη Λατινική Αμερική.

Το νέο κέντρο της DHL θα μπορεί να επεξεργαστεί 24.500 δέματα ανά ώρα, συμπεριλαμβανομένων πακέτων και φακέλων. Σε συμφωνία με το πρόγραμμα «GoGreen Program», το νέο κέντρο της Μαδρίτης θα συμβάλει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της εταιρείας, χάρη στη χρήση νέας και αποδοτικότερης τεχνολογίας διαλογής, βελτιωμένης μόνωσης κτιρίων και πιο αποτελεσματικών ενεργειακών συστημάτων για τη διαχείριση της κατανάλωσης ηλεκτρισμού, νερού και συστημάτων ψύξης.