Τροχοί & TIR

Κοντέινερ με αισθητήρες για δεδομένα σε πραγματικό χρόνο

Μια νέα υπηρεσία για ομαλή, γρήγορη και ασφαλή μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, δοκιμάζει αυτή την περίοδο η γνωστή εταιρεία logistics, BLG LOGISTICS, σε συνεργασία με την αμερικάνικη εταιρεία τεχνολογ
Κυριακή 24/01/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια νέα υπηρεσία για ομαλή, γρήγορη και ασφαλή μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, δοκιμάζει αυτή την περίοδο η γνωστή εταιρεία logistics, BLG LOGISTICS, σε συνεργασία με την αμερικάνικη εταιρεία τεχνολογίας εμπορευματοκιβωτίων, SecureSystem, στο πλαίσιο του εγχειρήματος «FastLane».

Η συγκεκριμένη λύση έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τους χρόνους εκτελωνισμού σε λιμένες προορισμού και να απλοποιήσει ολόκληρη την τελωνειακή διαδικασία. Ως μέρος των δοκιμών, η ομάδα καινοτομίας της BLG LOGISTICS έστειλε πρόσφατα στις ΗΠΑ, 20 κοντέινερ εφοδιασμένα με το σύστημα αισθητήρων της SecureSystem. Το ταξίδι των εν λόγω κοντέινερ ξεκίνησε από το κέντρο logistics της εταιρείας που βρίσκεται στη Βρέμη, όπου σφραγίστηκαν με ασφάλεια και προετοιμάστηκαν για την αποστολή τους στο Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα.

Αξίζει να αναφερθεί, πως κατά τη μεταφορά το σύστημα αισθητήρων καταγράφει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη θέση, την κατάσταση και την ακεραιότητα των εμπορευματοκιβωτίων. Αυτά τα ψηφιακά δεδομένα, στη συνέχεια υποστηρίζουν την περίπλοκη τελωνειακή διαδικασία λήψης αποφάσεων. Για παράδειγμα, εάν τα εμπορευματοκιβώτια δεν ανοιχτούν χωρίς άδεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μπορούν να χαρακτηριστούν ως χαμηλού κινδύνου, κάτι που μπορεί να μειώσει την ανάγκη για χρονοβόρες επιθεωρήσεις. Αντιστρόφως, εάν τα εμπορευματοκιβώτια ανοίξουν ενώ δεν έπρεπε κατά τη μεταφορά, μια ειδοποίηση απευθύνεται αυτομάτως σε προκαθορισμένους παραλήπτες, καθώς και στην αρμόδια τελωνειακή αρχή.

Σημειώνεται, πως η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών BLG LOGISTICS και SecureSystem, υποστηρίζει τη στρατηγική των συνοριακών αρχών που θέλουν να εφαρμόσουν τεχνολογίες για μεγαλύτερη ασφάλεια και απλοποιημένη επεξεργασία. Οι δύο εταίροι βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις με το Τελωνείο και την Προστασία των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP), καθώς και με άλλες τελωνειακές αρχές σε όλο τον κόσμο.

PreviousNext