Τροχοί & TIR

KTEO για μικρά οχήματα, τρίκυκλα και μοτοσυκλέτες 

Ο τεχνικός έλεγχος δίκυκλων μοτοσυκλετών με πλευρικό κάνιστρο (κατηγορία L4e), τρίκυκλων με συμμετρικούς εμπρόσθιους ή οπίσθιους τροχούς (κατηγορία L5e) και τετράκυκλων οχημάτων (κατηγορία L7e), με
Τετάρτη 29/12/2021 - 16:47
Κοινοποίηση στα Social Media
road δρομος μοτοσικλετα

 Ο τεχνικός έλεγχος δίκυκλων μοτοσυκλετών με πλευρικό κάνιστρο (κατηγορία L4e), τρίκυκλων με συμμετρικούς εμπρόσθιους ή οπίσθιους τροχούς (κατηγορία L5e) και τετράκυκλων οχημάτων (κατηγορία L7e), με κυβισμό κινητήρα άνω των 125 cm3, ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Επιγραμματικά να ενημερώσουμε ότι οι κατηγορίες L1e, L2e και L4e είναι δίκυκλα ή μοτοσυκλέτες με κάνιστρο. Η κατηγορία L5e είναι τρίκυκλες μοτοσυκλέτες και τρίκυκλα οχήματα επαγγελματικής χρήσης. Η κατηγορία L6e είναι ελαφρά τετράκυκλα οχήματα με κινητήρα άνω των 125 κυβικών εκατοστών. 



Η κατηγορία L7e είναι τετράκυκλα τύπου “γουρούνα”, τύπου buggy, ενώ η κατηγορία L7e-C είναι τετράκυκλα ελαφρά για επιβατική χρήση οχήματα. 

Τα οχήματα υποβάλλονται σε πρώτο τεχνικό έλεγχο τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία πρώτης ταξινόμησής τους και στη συνέχεια ανά διετία.

 



Ο έλεγχος των προαναφερόμενων οχημάτων διενεργείται σε ΚΤΕΟ που διαθέτουν γραμμή ελέγχου ΜΟΤΟ, με επαρκή χώρο για την αξιολόγηση των οχημάτων, που διαθέτει γραμμή ελέγχου επαρκούς μεγέθους με ανυψωτήρα και διάταξη ελέγχου της πέδησης με στροφείς (φρενόμετρα), για την μέτρηση-απεικόνιση-καταγραφή των δυνάμεων πέδησης.



 

PreviousNext