Τροχοί & TIR

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπή οχημάτων

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας εφαρμόζονται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την απόδοση στην κυκλοφορία του κλάδου του αυτοκινητόδρομου στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλον
Τετάρτη 14/12/2022 - 10:33
Κοινοποίηση στα Social Media

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας εφαρμόζονται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την απόδοση στην κυκλοφορία του κλάδου του αυτοκινητόδρομου στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών ενίσχυσης της Γέφυρας του Ποταμού Αλιάκμονα (Χ.Θ. 469+560).

Ειδικότερα, αποφασίστηκαν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον αποκλεισμό του τμήματος του αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη από Α/Κ Ν. Αγαθούπολης (Μεθώνης) έως Α/Κ Κλειδιού, λόγω εργασιών αποκατάστασης του αυτοκινητόδρομου, πριν την απόδοση στην κυκλοφορία της ανακατασκευασμένης Γέφυρας του Ποταμού Αλιάκμονα (222AR) τη Δευτέρα 19.12.2022.

Πριν την απόδοσή του στην κυκλοφορία και για λόγους ασφαλούς εκτέλεσης των εργασιών αποκατάστασης του αυτοκινητόδρομου, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

- Αποκλεισμός του τμήματος του αυτοκινητόδρομου στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη από τον Α/Κ Ν. Αγαθούπολης (Μεθώνης) έως τον Α/Κ Κλειδιού με εκτροπή της κυκλοφορίας στην προβλεπόμενη παράκαμψη ήτοι:

Όσοι χρήστες κινούνται επί της ΠΑΘΕ με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από την ΠΑΘΕ στον Α/Κ Ν. Αγαθούπολης (Μεθώνης) και θα κινούνται επί της ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη και μέσω του Αιγινίου, έως τον Α/Κ Νησελίου (Εγνατία Οδός). Στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, όπου θα κινούνται έως τον Α/Κ Κλειδιού μέσω του οποίου θα εισέρχονται και πάλι στην ΠΑΘΕ στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

- Επιπλέον του σημείου εκτροπής της κυκλοφορίας στον Α/Κ Ν. Αγαθούπολης (Μεθώνης), απαιτείται ο αποκλεισμός των κλάδων εισόδου στον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη τόσο στον Α/Κ Ν. Αγαθούπολης (Μεθώνης) όσο και στον Η-Α/Κ Αιγινίου.

- Το συνολικό χρονικό διάστημα που θα πραγματοποιηθούν οι προαναφερόμενες εργασίες είναι τρείς (3) ημέρες, από ώρα 07:30 έως ώρα 17:00, τρείς (3) συνεχόμενοι αποκλεισμοί από Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 έως και Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, καθημερινά από ώρα 07:30 έως ώρα 17:00 ή νωρίτερα σε περίπτωση ολοκλήρωσης των εργασιών.

Μετά την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων εργασιών, την ημέρα απόδοσης της ανακατασκευασμένης Γέφυρας στην κυκλοφορία, θα απαιτηθούν επιπλέον οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

- Ολιγόλεπτη ανάσχεση της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Μετωπικό Σταθμό Διοδίων Κλειδιού, παρουσία της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Πιερίας. Η ανάσχεση της κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί για την απομάκρυνση του εξοπλισμού σήμανσης από τη μεσαία και τη δεξιά λωρίδα στο ύψος των υφιστάμενων Α.Ε.Α., μέσω των οποίων εκτρέπεται η κυκλοφορία με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη προς και από το νότιο κλάδο (προς Αθήνα).

PreviousNext