Τροχοί & TIR

Λιμάνι Βόλου: Αναγκαιότητα σιδηροδρομικής σύνδεσης

Τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ κ. Σωκράτη Αναγνώστου, επισκέφτηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος. Κατά τη διάρκεια
Τρίτη 30/01/2024 - 14:03
Κοινοποίηση στα Social Media

Τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ κ. Σωκράτη Αναγνώστου, επισκέφτηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν επί τάπητος διάφορα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του λιμένος Βόλου.

Συζητήθηκε η εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης στο λιμάνι του Βόλου από τις πρόσφατες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου που είχαν ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν 700.000 κυβ. μέτρα προσχώσεων μέσα στη λιμενολεκάνη και να μειωθεί το ωφέλιμο βάθος σε ορισμένα σημεία, μέχρι και δύο μέτρα. Ο κ. Ζηλιακόπουλος, ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του ΟΛΒ, ενώ επαναδιατυπώθηκε η αναγκαιότητα της σιδηροδρομικής σύνδεσης και της εισόδου του σιδηροδρόμου στο λιμένα και στις προβλήτες, αλλά και της γενικότερης βελτίωσης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ενόψει και της αξιοποίησης του λιμένος και της μεταφοράς του πλειοψηφικού πακέτου σε επενδυτή, έγινε αναλυτικά συζήτηση για την πορεία των διαδικασιών.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε., συζήτησαν και για τη δυναμική της αγοράς των logistics. Επισημαίνεται ότι, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου έχει εκσυγχρονίσει το σύστημα logistics με αυτοματοποιημένο πρόγραμμα διαχείρισης των containers, μέσω του οποίου, είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή, η πληροφορία αναφορικά με τον αριθμό και το είδος των εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονται στον λιμένα και θα μπορεί να γίνεται διαχείριση των μηχανημάτων που εμπλέκονται στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και αυτοματοποίηση σε ό,τι αφορά στην τιμολόγηση.

PreviousNext