Τροχοί & TIR

Με διόδια ο δρόμος Πάτρα – Πύργος

Δύο μετωπικοί και δύο πλευρικοί σταθμοί διοδίων θα εγκατασταθούν στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου, μήκους 74,8 χιλιομέτρων. Σήμερα, 31/03/22, το πρωί στο εργοτάξιο Γερακίου, στην π
Πέμπτη 31/03/2022 - 10:24
Κοινοποίηση στα Social Media

Δύο μετωπικοί και δύο πλευρικοί σταθμοί διοδίων θα εγκατασταθούν στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου, μήκους 74,8 χιλιομέτρων.

Σήμερα, 31/03/22, το πρωί στο εργοτάξιο Γερακίου, στην περιοχή της Αμαλιάδας πραγματοποιείται η επίσημη έναρξη των έργων κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος.

Παρόντες στην εν λόγω εκδήλωση, που σηματοδοτεί την απεμπλοκή ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για ολόκληρη την Πελοπόννησο θα είναι ο υπουργός και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Καραγιάννης, αντίστοιχα και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Για την κατασκευή του μήκους 74,8 χιλιομέτρων αυτοκινητόδρομου θα αναπτυχθούν τρεις εργολαβίες, η πρώτη στο τμήμα Μιντιλόγλι – Καρέικα, η δεύτερη στο τμήμα Καρέικα – Γαστούνη και η τρίτη στο τμήμα Γαστούνη – Πύργος. Στα πρώτα 13 χιλιόμετρα θα γίνει διαπλάτυνση της υφιστάμενης εθνικής οδού, ενώ τα υπόλοιπα 61,8 θα κατασκευαστούν με βάση τη νέα χάραξη που έχει γίνει.

PreviousNext