Τροχοί & TIR

Μέσα στον μήνα ο διαγωνισμός των 800 νέων λεωφορείων

Καραμανλής: Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 300 εκ. Με τη χρηματοδότηση εξασφαλισμένη, ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 800 νέων λεωφορείων αναμένεται να προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες και, πάντως,
Παρασκευή 10/09/2021 - 09:35
Κοινοποίηση στα Social Media

Καραμανλής: Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 300 εκ.

Με τη χρηματοδότηση εξασφαλισμένη, ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 800 νέων λεωφορείων αναμένεται να προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες και, πάντως, εντός του Σεπτεμβρίου.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την απάντηση του υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Καταφέραμε να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση και να ολοκληρώσουμε τις τεχνικές μελέτες και τη μελέτη σκοπιμότητας, ώστε να μπορούμε πλέον να δημοσιεύσουμε τον διαγωνισμό εντός του Σεπτεμβρίου. Και μιλάμε για έναν διαγωνισμό που όχι μόνο θα αυξήσει το πλήθος των λεωφορείων στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης λύνοντας οριστικά τα σχετικά προβλήματα και των δύο πόλεων, αλλά ταυτόχρονα θα μειώσει εξαιρετικά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δύο στόλων», ανέφερε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε:

«Έχουμε εργαστεί εντατικά τους τελευταίους μήνες στο Υπουργείο μας, για την κατάλληλη προετοιμασία της ένταξης των νέων λεωφορείων στους υφιστάμενους στόλους. Ξέρετε, στο νέο διαγωνισμό περιλαμβάνονται περισσότερα από 300 ηλεκτρικά λεωφορεία για τις πόλεις της Αθήνας και τις Θεσσαλονίκης, που σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά λεωφορεία στις δύο πόλεις, σε σχέση με τα λεωφορεία με συμβατικά καύσιμα, θα αποτελούν αρκετά μεγάλο ποσοστό στο σύνολο του στόλου. Το ποσοστό αυτό, μάλιστα, είναι ένα από τα υψηλότερα της Ευρώπης».

Καταλήγοντας, ο κ. Καραμανλής επιβεβαίωσε το ύψος της χρηματοδότησης στην οποία περιλαμβάνονται και τα λεωφορεία φυσικού αερίου. Είπε συγκεκριμένα:

«Επιπλέον, δουλέψαμε εντατικά ώστε να διαπραγματευτούμε τη χρηματοδότηση για 300 CNG λεωφορεία, καταφέρνοντας να εξασφαλίσουμε επιπλέον κοινοτικούς πόρους της τάξης των 130 εκατ. ευρώ. Σε συνδυασμό με την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που έχουμε για τα ηλεκτρικά λεωφορεία από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης, η συνολική χρηματοδότηση από την Κοινότητα αγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ».

PreviousNext