Τροχοί & TIR

«Μη αναστρέψιμο το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο Σέιχ Σου λόγω του Flyover»

Ερώτηση Θρασκιά στη Βουλή για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Flyover.
Πέμπτη 12/09/2024 - 16:31
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: voria.gr
φωτό: voria.gr

Ερώτηση στη Βουλή για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Flyover κατέθεσε η βουλεύτρια της Α' Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχης Παιδείας Ράνια Θρασκιά. Τη συνυπογράφουν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο Σέιχ Σου λόγω του έργου.

Στην ερώτηση η κα. Θρασκιά υποστηρίζει ότι «οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αντικρίζουν καθημερινά έναν «κρανίου τόπο» λόγω των εργασιών του Flyover που συνεχίζονται ακάθεκτα, καταστρέφοντας το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου. Ενός δάσους που αποτελεί τον μοναδικό πνεύμονα οξυγόνου της πόλης, η οποία έχει τη χειρότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο σε όλη την Ευρώπη» και προσθέτει:

«Κι όλα αυτά, ενώ η συζήτηση στο ΣτΕ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αφού με μεθόδευση της κυβέρνησης η συζήτηση της υπόθεσης αναβλήθηκε για να προσκομίσει δήθεν το Υπουργείο μία διαβούλευση που δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα. Μέχρι τότε όμως η καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη, αφού η υλοτόμηση προχωράει με εντατικούς ρυθμούς».

Η κα. Θρασκιά ερωτά τους συναρμόδιους υπουργούς «πώς πρόκειται να κινηθούν ως προς την αναστολή των εργασιών του Flyover και την αποτροπή της τεράστιας οικολογικής καταστροφής που συντελείται, καθώς κι ως προς την προστασία του Σέιχ Σου, του μοναδικού και πολύτιμου πνεύμονα της Θεσσαλονίκης».

Ειδικότερα, η κα. Θρασκιά ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης να απαντήσουν στα τρία ερωτήματα που ακολουθούν:

«Σε ποια διάταξη νόμου προβλέπεται η διαδικασία της "οικειοθελούς διαβούλευσης" που επικαλείσθε;

Τι προτίθενται να πράξουν ως προς την αναστολή της υλοτόμησης του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης και την ακύρωση όλων των αδειών υλοτόμησης που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την οποία δεν ολοκληρώθηκε ακόμα η διαδικασία τροποποίησής της;

Πώς θα διασφαλίσουν την προστασία του Σέιχ Σου, του μοναδικού και πολύτιμου πνεύμονα της Θεσσαλονίκης;».

Πηγή: voria.gr

PreviousNext