Τροχοί & TIR

Μπαίνουν τα σκοπιανά, δεν μπαίνουν τα ελληνικά

Ένα ακόμη κρίσιμο πρόβλημα στην ομαλή διέλευση φορτηγών από το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων έχει προστεθεί από το πρωί, καθώς δεν είναι διαθέσιμη η έκδοση πιστοποιητικού PLF, μετά την απόφαση για τη
Δευτέρα 01/03/2021 - 12:28
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα ακόμη κρίσιμο πρόβλημα στην ομαλή διέλευση φορτηγών από το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων έχει προστεθεί από το πρωί, καθώς δεν είναι διαθέσιμη η έκδοση πιστοποιητικού PLF, μετά την απόφαση για την είσοδο καθημερινά 400 ατόμων από το συγκεκριμένο σημείο (ΦΕΚ 794/Β/27-2-2021), ενώ το ίδιο ισχύει και για την Κακαβιά. Μάλιστα, το πρόβλημα θα είναι ακόμη πιο έντονο τις επόμενες ημέρες, όπου θα αρχίσουν να κατεβαίνουν ελληνικά φορτηγά από τη Δυτική Ευρώπη με προορισμό τη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, όποιος προσπαθεί να συμπληρώσει τη φόρμα PLF θα δει στην τελευταία σελίδα ένα μήνυμα το οποίο τον ενημερώνει ότι έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός επιβατών που μπορούν να εισέλθουν μέσω του επιλεγμένου σημείου εισόδου και του ζητάει να δοκιμάσει σε διαφορετική ημερομηνία.

Το ερώτημα είναι, με ποια κριτήρια γίνεται πλέον η διάθεση των PLF; Δεκάδες σκοπιανά φορτηγά διέρχονται έχοντας το PLF, το οποίο εξαντλείται και δεν διατίθεται για τα ελληνικά φορτηγά. Πώς είναι δυνατόν να αποκλείονται από αυτά οι επαγγελματίες οδηγοί; Πώς θα διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς; Τι θα γίνει με τους οδηγούς, οι οποίοι ήδη βρίσκονται στη Σερβία και επιστρέφουν στην Ελλάδα; Πώς θα περάσουν το συνοριακό σταθμό τη στιγμή που δεν υπάρχει διαθέσιμη ημερομηνία για PLF για τις επόμενες ημέρες;

Να υπενθυμίσουμε, μάλιστα, ότι το συγκεκριμένο μέτρο έχει ισχύ μέχρι τις 8 Μαρτίου 2021 στις 06.00 π.μ., ενώ οι ώρες λειτουργίας του συνοριακού σταθμού Ευζώνων είναι από τις 07.00 έως τις 19.00. Αυτά είναι μερικά από τα βασικά ερωτήματα που μας θέτουν οι διεθνομεταφορείς και χρήζουν άμεσης απάντησης από το υπ. Προστασίας του Πολίτη και από το υπ. Μεταφορών.

PreviousNext