Τροχοί & TIR

Νεκροί 21 επιβάτες ηλεκτρικού λεωφορείου

Στο κενό ύψους 30 μέτρων έπεσε λεωφορείο, ενώ διέσχιζε τη γέφυρα Μέστρε στη Βενετία με τραγικό απολογισμό τον θάνατο 21 επιβατών. Το δυστύχημα συνέβη τη νύχτα και ενώ το λεωφορείο κινείτο με σχετικά
Τετάρτη 04/10/2023 - 14:39
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: skai.gr
φωτό: skai.gr

Στο κενό ύψους 30 μέτρων έπεσε λεωφορείο, ενώ διέσχιζε τη γέφυρα Μέστρε στη Βενετία με τραγικό απολογισμό τον θάνατο 21 επιβατών.

Το δυστύχημα συνέβη τη νύχτα και ενώ το λεωφορείο κινείτο με σχετικά χαμηλή ταχύτητα, όπως έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας.

Ωστόσο, κάποια στιγμή ξεφεύγει από τη λωρίδα, χτυπάει στο προστατευτικό κιγκλίδωμα, ανατρέπεται και πέφτει στο κενό.

Ακολούθησαν λάμψεις, προφανώς από βραχυκυκλώματα, όχι όμως πυρκαγιά.

«Διευκρινίζω ότι το λεωφορείο δεν πήρε φωτιά, υπήρξαν μόνο μερικές φλόγες. Όντας ηλεκτρικό, αν είχε πιάσει φωτιά θα ήταν μια ακόμη χειρότερη τραγωδία», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του λεωφορείου La Linea Spa, Μάσιμο Φιορέσε.

Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο (Ospedale dell’Angelo) έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος υποδοχής των συγγενών των θυμάτων, με ψυχολόγους και διερμηνείς από την Περιφέρεια του Βένετο. Οι συγγενείς βοηθούνται από μια ομάδα ειδικών που αποτελείται από επτά ψυχολόγους και τρεις ψυχιάτρους.

Στη δημοσιότητα δόθηκε νωρίτερα και η φωτογραφία του 40χρονου οδηγού του πούλμαν Αλμπέρτο Ριτζότο, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα. Σοκαρισμένοι, οι συνάδελφοί του μίλησαν για έναν έμπειρο οδηγό.

Πηγή: skai.gr

PreviousNext