Τροχοί & TIR

Νέο Mercedes-Benz Sprinter (+video)

Την τρίτη γενιά του Sprinter παρουσίασε η Mercedes-Benz στο νέο της κέντρο logistics, στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Η νέα εκδοχή του δημοφιλούς van θα είναι διαθέσιμη από τον προσεχή Ιούνιο, ενώ
Τετάρτη 07/02/2018 - 16:02
Κοινοποίηση στα Social Media

Την τρίτη γενιά του Sprinter παρουσίασε η Mercedes-Benz στο νέο της κέντρο logistics, στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Η νέα εκδοχή του δημοφιλούς van θα είναι διαθέσιμη από τον προσεχή Ιούνιο, ενώ το ηλεκτρικό eSprinter θα λανσαριστεί εμπορικά το 2019.

To νέο Sprinter είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που υιοθετεί τη φιλοσοφία «adVANce» και ταυτόχρονα είναι άριστα συνδεδεμένο χάρη στις νέες υπηρεσίες «Mercedes PRO connect», που του επιτρέπουν να αποτελεί μέρος αυτού της τεχνογνωσίας που αποκαλείται «Internet of Things». Στόχος των πιο πάνω υπηρεσιών είναι να διευκολύνουν τον έλεγχο του στόλου και τις επικοινωνίες μεταξύ των συντελεστών της μεταφορικής διαδικασίας.

Προκειμένου να ταιριάζει σε κάθε πιθανή ανάγκη δυνητικών πελατών, η Mercedes προσφέρει περισσότερες από 1.700 διαφορετικές εκδοχές του νέου Sprinter. Επιπροσθέτως, παράλληλα με τις γνωστές πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, το νέο Sprinter διαθέτει για πρώτη φορά και προσθιοκίνητη εκδοχή, η οποία μάλιστα έχει και μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο κατά 50 κιλά, ενώ προσφέρει και χαμηλότερο κατώφλι φόρτωσης κατά 80 χλστ. To προσθιοκίνητο Sprinter εξοπλίζεται με δύο νέα κιβώτια, ένα 9τάχυτο αυτόματο με μετατροπέα ροπής (το πρώτο της κατηγορίας), καθώς και ένα χειροκίνητο με 6 σχέσεις μετάδοσης.

Δείτε το επίσημο τρέιλερ του νέου Mercedes Sprinter

Στο εσωτερικό του νέου Sprinter συναντάμε το νέο σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) με την οθόνη των έως και 10,25 ιντσών. Σημαντικά βελτιωμένη είναι η εργονομία της καμπίνας, με νέα καθίσματα, αναβαθμισμένο σύστημα κλιματισμού, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και κάμποσες έξυπνες λύσεις αποθήκευσης μικροαντικειμένων. Το μέγιστο μικτό βάρος του Sprinter ανέρχεται στους 5,5 τόνους, ενώ 0 χώρος φόρτωσης στο μεγαλύτερο μοντέλο έχει όγκο 17 μ3. Το μήκος του μεταξονίου ποικίλει από τα 3.250 έως τα 4.325 χλστ., όπως ποικίλει και το ύψος της υπερκατασκευής, ο αριθμός των θυρών (πλαϊνών και πίσω), ο αριθμός των πίσω τροχών (μονοί ή διπλοί), ο αριθμός των καθισμάτων (μέχρι και 20) κ.α.

Η ευρωπαϊκή εκδοχή του Sprinter εξοπλίζεται με τον 4κύλινδρο κινητήρα πετρελαίου των 2,1 λίτρων, ο οποίος προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος με 114, 143 και 163 ίππους, με την τελευταία να ανεβαίνει στους 177 ίππους στην περίπτωση της προσθιοκίνητης έκδοσης (μόνο ως camper van). Πιο ψηλά στη γκάμα συναντάμε τον 6κύλινδρο 3λιτρο κινητήρα diesel, o οποίος έχει ισχύ 190 ίππων και ροπή 440 Nm. Ανάλογα με την έκδοση, η κατανάλωση πετρελαίου έχει εύρος από 6,9 έως 9,7 λτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 ορίζονται από 181 μέχρι και 253 γρ./χλμ. Η μείωση των ρύπων σε επίπεδα Euro 6 απαιτεί τη χρήση AdBlue, για το οποίο πλέον διατίθεται δεξαμενή 22 λίτρων.

Η Mercedes-Benz Ελλάς άνοιξε το βιβλία παραγγελιών της για το νέο Sprinter, το οποίο θα βρεθεί στη χώρα μας από τον προσεχή Ιούνιο. Το «Τροχοί & TIR» βρέθηκε στο Ντούισμπουργκ και γνώρισε από κοντά το νέο Sprinter, την αναλυτική παρουσίαση του οποίου θα βρείτε στο προσεχές τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί την 1η Μαρτίου.

Video URL
PreviousNext