Τροχοί & TIR

Ο Ε-65 διαλύει την απομόνωση

Τη σημασία του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος Ε-65 υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας για την κατασκευή του. «Το έργο αυ
Τρίτη 13/07/2021 - 14:46
Κοινοποίηση στα Social Media

Τη σημασία του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος Ε-65 υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας για την κατασκευή του.

«Το έργο αυτό διαλύει την απομόνωση και χαράσσει νέους ορίζοντες και η ψήφισή του σήμερα αποτελεί το τέλος μιας εκκρεμότητας 14 ετών, καθώς το έργο δημοπρατήθηκε επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή».

Συνέχισε λέγοντας πως κατόπιν δικής του παρέμβασης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. το έργο έλαβε την έγκριση χρηματοδότησης.

Συνεχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή αναφέρθηκε στη συμβολή του δρόμου, ο οποίος θα συνδέει τον Βόλο με την Ηγουμενίτσα, τα δύο σημαντικότερα διαμετακομιστικά λιμάνια της Κεντρικής Ελλάδος και της Ηπείρου, με αποτέλεσμα η μεταφορά των προϊόντων να γίνεται πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο φθηνά. Έτσι, η Δυτική Μακεδονία θα είναι, με την ολοκλήρωση του έργου, ενταγμένη στις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, επίσης, ότι ο -65 θα δημιουργήσει για τη Θεσσαλία περίπου 1.000 θέσεις κατά την κατασκευή του και περίπου 150 θέσεις κατά τη λειτουργία του.

Κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν την κύρωση του έργου Ε-65 υπογραμμίζοντας πως «ο Ε-65 είναι ένας νέος δρόμος, που ανοίγει νέους δρόμους για την πατρίδα μας».

PreviousNext