Τροχοί & TIR

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Νότιο Τμήμα του Ε65

Την πρόοδο των έργων στο Νότιο Τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 επιθεώρησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Υποδομών, κα. Μαρία - Έλλη Γε
Δευτέρα 10/07/2023 - 11:32
Κοινοποίηση στα Social Media

Την πρόοδο των έργων στο Νότιο Τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 επιθεώρησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Υποδομών, κα. Μαρία - Έλλη Γεράρδη, τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών, κ. Ιωάννη Καρνέση, και τον Διευθυντή της ΕΥΔΕ-ΚΣΕΣΠ, κ. Άκη Χριστόπουλο. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενημερώθηκε, επί τόπου, από τον Διευθυντή του έργου, κ. Θεόδωρο Τάγκα, για την πορεία των εργασιών.

Με το πέρας της ενημέρωσης, ο Υπουργός δήλωσε:

Πρόκειται για ένα έργο με εξαιρετική εθνική σημασία. Έργο εξαιρετικά σημαντικό για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και την τόνωση της κοινωνικής συνοχής.

Επιβεβαιώνεται, όπως ανέφερα και στη Βουλή, ότι το έργο του Ε65 θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας. Το δε, τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα πρόκειται να παραδοθεί έως τις αρχές του 2024. Ήδη, το συγκεκριμένο τμήμα βρίσκεται στο 94% της αποπεράτωσής του.

Χτίζουμε την Ελλάδα που συνδέει και ενώνει, που δεν αποκλείει, ούτε απομονώνει».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ξεκίνησε την επίσκεψή καθ΄ όλο το μήκος του έργου του από τον Κόμβο Καρπενησίου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών μέχρι την Καλαμπάκα. Το Νότιο Τμήμα του Ε65 έχει συνολικό μήκος 32,5 χλμ.

Στην παρούσα φάση, στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία και λειτουργεί πλήρως το τμήμα από Α/Κ Ξυνιάδας μέχρι τον Α/Κ Τρικάλων συνολικού μήκους 77,5 χιλιομέτρων, καθώς και 14,2 χλμ. του νότιου τμήματος (Ημικόμβος Ε65 στον Α.Θ.Ε. έως Α/Κ Καρπενησίου).

Με την ολοκλήρωσή του θα συνδεθεί με το εν λειτουργία τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα, στον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας.

Σημειώνεται ότι το Βόρειο τμήμα του Ε65 (Α/Κ Τρικάλων – Α/Κ Εγνατίας, συμβολή 15 χλμ. δυτικά των Γρεβενών), του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021 έχει συνολικό μήκος 70,5 χλμ. και προϋπολογισμό 442,1 εκατ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι οι εργασίες κατασκευής του θα διαρκέσουν συνολικά 36 μήνες και θα τονώσουν την απασχόληση με περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας, συνεισφέροντας περίπου 0,5% στο ΑΕΠ της χώρας.

PreviousNext