Τροχοί & TIR

Ο χρόνος έναρξης της συνταξιοδότησης οδηγών και αυτοκινητιστών

Οι ασφαλισμένοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές για τους οποίους απαιτείται, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης για την έναρξη της συν
Τρίτη 19/04/2022 - 14:23
Κοινοποίηση στα Social Media

Οι ασφαλισμένοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές για τους οποίους απαιτείται, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης για την έναρξη της συνταξιοδότησης, το δικαίωμα σύνταξης ξεκινά την πρώτη του επόμενου μήνα της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης κατάθεσης της επαγγελματικής άδειας οδήγησης. Σε αντίθετη περίπτωση, η χορήγηση της σύνταξης ξεκινά την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα από εκείνον εντός του οποίου κατατέθηκε η επαγγελματική άδεια οδήγησης.

Η παραπάνω ρύθμιση περιλαμβάνεται στον τελευταίο νόμο του υπ. Εργασίας με τίτλο «Δουλειές ξανά» που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 75/Α/18-04-22.

Εξακολουθεί να ισχύει η διάταξη σύμφωνα με την οποία οι ασφαλισμένοι που, κατά την έναρξη χορήγησης της σύνταξης, συνεχίζουν την απασχόλησή τους ως μισθωτοί ή μη μισθωτοί, διέπονται από τις διατάξεις περί απασχόλησης συνταξιούχων. Στις περιπτώσεις αυτές δεν απαιτείται η διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας, όπως προβλέπεται ανά πρώην ασφαλιστικό φορέα και η συνέχιση της απασχόλησης δηλώνεται στην αίτηση συνταξιοδότησης.

PreviousNext