ΟΑΣΘ: Διευκόλυνση Ουκρανών προσφύγων πολέμου

Παρ, 17/06/2022 - 11:42

Σχεδόν 700 δωρεάν, τριμηνιαίες κάρτες μετακίνησης με τα λεωφορεία του Οργανισμού διέθεσε από τα μέσα Μαΐου μέχρι σήμερα ο ΟΑΣΘ σε Ουκρανούς πρόσφυγες πολέμου, συμμετέχοντας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδράμει τους συνανθρώπους μας που εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Ο ΟΑΣΘ, προκειμένου να διευκολύνει τους πρόσφυγες, είχε εγκαταστήσει stand εντός της ΔΕΘ, στο Περίπτερο 2, όπου συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και στη συνέχεια διατίθενται στους εκτοπισμένους Ουκρανούς.

Η διαδικασία χορήγησης των δωρεάν καρτών συνεχίζεται πλέον στα γραφεία του Οργανισμού, στην οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 90, στο ισόγειο (Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι).

Οι Ουκρανοί πρόσφυγες, προκειμένου να υποβάλουν την αίτηση και στη συνέχεια να παραλάβουν την κάρτα, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Άδεια Διαμονής Προσωρινής Προστασίας ή, εναλλακτικά, το διαβατήριο με το οποίο εισήλθαν στην Ελλάδα μετά από τις 24 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, ο ΟΑΣΘ δίνει τη δυνατότητα για την ηλεκτρονική κατάθεση της αίτησης, στη διεύθυνση cards.oasth.gr, όπου ο αιτών θα τσεκάρει ως επιλογή το σημείο παραλαβής Παπαναστασίου – Μπότσαρη.