Τροχοί & TIR

ΤΡΙΚΑΛΑ: Δωρεάν στάθμευση, αν ψωνίζεις στην πόλη σου

Μία ακόμη έξυπνη πρόταση εξετάζει ο Δήμος Τρικάλων και προέρχεται από τον εμπορικό σύλλογο της πόλης την οποία θα πρέπει να μελετήσουν ίσως και οι δήμοι της Αθήνας. Σε σύσκεψη του Διοικητικού Συμβου
Παρασκευή 17/06/2022 - 11:24
Κοινοποίηση στα Social Media

Μία ακόμη έξυπνη πρόταση εξετάζει ο Δήμος Τρικάλων και προέρχεται από τον εμπορικό σύλλογο της πόλης την οποία θα πρέπει να μελετήσουν ίσως και οι δήμοι της Αθήνας.

Σε σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του εμπορικού συλλόγου με τον πρόεδρο Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων Γεώργιο Ζιώγα, και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Χρήστο Γούλα, παρουσιάστηκε αναλυτικά το σχέδιο για την ενιαία ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης που θα δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης, η τιμολογιακή πολιτική και το ωράριο λειτουργίας, ενώ συμφωνήθηκε από κοινού μεταξύ Δήμου και εμπορικού συλλόγου έτσι ώστε να δημιουργηθεί η εφαρμογή όπου ο καταναλωτής που θα ψωνίζει από τις τοπικές επιχειρήσεις θα επιβραβεύεται και θα έχει τη δυνατότητα να παρκάρει δωρεάν.

Για τον εμπορικό σύλλογο η ελεγχόμενη στάθμευση θεωρείται έργο ζωτικής σημασίας για την αγορά. Η εφαρμογή του θα διευκολύνει την επισκεψιμότητα στα καταστήματα των Τρικάλων, θα αναβαθμίσει το κέντρο της πόλης παρέχοντας πλεονεκτήματα στην τοπική επιχειρηματικότητα, αλλάζοντας παράλληλα την κουλτούρα στις μετακινήσεις.

Το παραπάνω μέτρο ίσως θα πρέπει να το εξετάσουν κυρίως οι Δήμοι πέριξ των Αθηνών, ώστε να συγκρατούν την καθημερινή κάθοδο των δεκάδων χιλιάδων καταναλωτών στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: trikalavoice.gr

PreviousNext