Τροχοί & TIR

Οχήματα περισυλλογής βιοαποβλήτων από την Περιφέρεια Αττικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, παρέδωσε στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας 5 απορριμματοφόρα συλλογής στερεών αποβλήτων, 1370 καφέ κάδους διαφόρων μεγεθών και 4 παλέτες κομπόστ, στο πλαίσιο τ
Τρίτη 22/02/2022 - 17:09
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, παρέδωσε στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας 5 απορριμματοφόρα συλλογής στερεών αποβλήτων, 1370 καφέ κάδους διαφόρων μεγεθών και 4 παλέτες κομπόστ, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής που είναι σε εξέλιξη.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς η σταδιακή η παράδοση του εξοπλισμού και στους υπόλοιπους δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Τα απορριμματοφόρα και οι καφέ κάδοι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, όπως είναι τα υγειονομικά καταστήματα και οι Λαϊκές Αγορές, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων μέσω του οποίου επιτυγχάνεται τόσο η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, όσο και η αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιείται από δήμους και πολίτες. 

PreviousNext