Τροχοί & TIR

Οι βουλγαρικές αρχές ξεκινούν επιθεωρήσεις για να διευκολύνουν την κυκλοφορία στα σύνορα

Ανάγκη για πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του χρόνου αναμονής των φορτηγών.
Πέμπτη 05/09/2024 - 16:18
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Σήμερα, η Εθνική Υπηρεσία Εσόδων (NRA) και η Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (SANS) της Βουλγαρίας ξεκίνησαν επιθεωρήσεις που σχετίζονται με τους χώρους στάθμευσης για βαρέα φορτηγά οχήματα κοντά στα σύνορα της Βουλγαρίας. 

Οι επιθεωρήσεις διατάχθηκαν από τον Πρωθυπουργό Ντίμιταρ Γκλάβτσεφ μετά από έκτακτη συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης έντασης στα συνοριακά περάσματα. Στόχος είναι η γρήγορη αξιολόγηση της κατάστασης και η λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας.

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η σημασία των χώρων στάθμευσης για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στα συνοριακά σημεία, ενώ αναγνωρίστηκε η ανάγκη για πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του χρόνου αναμονής των φορτηγών και την αποφυγή προβλημάτων στη σειρά διέλευσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Ντιμίταρ Νεντιάλκοφ επεσήμανε παρόμοια ζητήματα κοντά στο Βίντιν και το Ρούσε. Ήδη έχει εφαρμοστεί μια λύση στο Ρούσε και βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για την εφαρμογή του ίδιου μοντέλου στη διάβαση στη δεύτερη γέφυρα του Δούναβη. 

Πηγή: novinite.com

PreviousNext