Τροχοί & TIR

Οι Τσέχοι έστησαν κέντρο για covid-test κοντά στα σύνορα με Γερμανία

Ενώ έχει ξεσπάσει πόλεμος δηλώσεων κατά της απόφασης της Γερμανίας να επιτρέπει την είσοδο των οδηγών φορτηγών μόνο με αρνητικό τεστ για covid, πριν λίγες ώρες η Τσεχία ανακοίνωσε τη λειτουργία ενός
Δευτέρα 15/02/2021 - 16:55
Κοινοποίηση στα Social Media

Ενώ έχει ξεσπάσει πόλεμος δηλώσεων κατά της απόφασης της Γερμανίας να επιτρέπει την είσοδο των οδηγών φορτηγών μόνο με αρνητικό τεστ για covid, πριν λίγες ώρες η Τσεχία ανακοίνωσε τη λειτουργία ενός κέντρου διενέργειας τεστ κοντά στην πόλη Pomezi nad Ohri πλησίον των γερμανικών συνόρων.

Το κέντρο στελεχώθηκε με το κατάλληλο προσωπικό και εξυπηρετεί Τσέχους πολίτες που εργάζονται στη Γερμανία, καθώς και οδηγούς φορτηγών που κατευθύνονται, επίσης, προς Γερμανία. Πριν από τον σταθμό του civid-test, η αστυνομία χωρίζει όσους πλησιάζουν, σε δύο ρεύματα. Σε αυτούς που έχουν ήδη κάνει το τεστ και σε αυτούς που δεν το έχουν κάνει και οι οποίοι οδηγούνται προς τον σταθμό των τεστ.

Ωστόσο, έγινε γνωστό πως το συγκεκριμένο κέντρο test covid εξυπηρετεί μόνο τους οδηγούς φορτηγών που αναχωρούν από την Τσεχία με το αιτιολογικό ότι όσοι κινούνται εντός της Τσεχίας κατέχουν ήδη βεβαίωση αρνητικού τεστ, πριν εισέλθουν στη χώρα (Τσεχία).

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι το τεστ που απαιτούν οι γερμανικές αρχές δεν θα πρέπει να έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 48 ωρών (και όχι 72 ωρών) με βάση την ημέρα και ώρα που αναγράφεται στη σχετική βεβαίωση.

PreviousNext