Τροχοί & TIR

OPEL: Ηλεκτρικές εκδόσεις για όλα τα μοντέλα

Με στόχο έως το 2028, ολόκληρη η γκάμα μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή να είναι αμιγώς ηλεκτρική, η Opel ήδη σήμερα προσφέρει ένα πλήθος έντεκα ηλεκτροκίνητων μοντέλων, διαθέσιμα για παραγγελία α
Τρίτη 08/03/2022 - 15:07
Κοινοποίηση στα Social Media

Με στόχο έως το 2028, ολόκληρη η γκάμα μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή να είναι αμιγώς ηλεκτρική, η Opel ήδη σήμερα προσφέρει ένα πλήθος έντεκα ηλεκτροκίνητων μοντέλων, διαθέσιμα για παραγγελία από τους πελάτες. Από αυτά, τέσσερα είναι επαγγελματικά.

Όπως ανακοινώνει, μέχρι το 2024 κάθε νέο μοντέλο θα συνοδεύεται και από ηλεκτροκίνητη έκδοση. Αναφέρει, επίσης, ότι ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο με μπαταρία θα ακολουθήσει μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, με την αναβίωση του Opel Manta. Επιπλέον, και οι διάδοχοι του Opel Crossland και του Opel Insignia θα είναι ηλεκτρικά μοντέλα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

«Η Opel βαδίζει σταθερά προς τον εξηλεκτρισμό – και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό σημαίνει ότι συμβάλλουμε σημαντικά στη μείωση εκπομπών CO2. Και δεν σκοπεύουμε να μείνουμε μόνο στον μετασχηματισμό της προϊοντικής μας γκάμας. Από το 2025 θα κατασκευάζουμε μαζί με τους συνεργάτες μας τις δικές μας μπαταρίες υψηλής απόδοσης στο Kaiserslautern. Επιπλέον, ένα νέο campus με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον είναι ήδη υπό κατασκευή στα κεντρικά γραφεία μας στο Rüsselsheim», δήλωσε ο CEO της Opel, Uwe Hochgeschurtz, εξηγώντας τη στρατηγική της μάρκας.

Απώτερος στόχος της Opel είναι να προσφέρει ηλεκτρικά οχήματα που ικανοποιούν στο έπακρο τις απαιτήσεις των πελατών: αυτονομία από 500 έως και 800 χλμ. με ικανότητα ταχείας φόρτισης που θα φτάνει τα 32 χιλιόμετρα το λεπτό.

Οι πελάτες της Opel ήδη έχουν πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων. Όλα τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα της Opel διαθέτουν ήδη μια έκδοση μηδενικών εκπομπών ρύπων. Τα Opel Combo-e, Vivaro-e και Movano-e είναι ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, ενώ το Vivaro-e HYDROGEN χρησιμοποιεί τεχνολογία κυψελών καυσίμου. Στον τομέα των επιβατικών μοντέλων, τα Opel Corsa-e και Mokka-e κατέκτησαν τον περίοπτο τίτλο “Χρυσό Τιμόνι” το 2020 και το 2021 αντίστοιχα. Το νέο Opel Grandland και η νέα γενιά Astra διατίθενται ήδη ως plug-in υβριδικά. Το 2023 αναμένεται το ηλεκτρικό Astra-e με μπαταρία, με πεντάθυρο και Sports Tourer αμάξωμα.

Τα έντεκα ηλεκτρικά μοντέλα Opel που διατίθενται το 2022 είναι τα εξής:

PreviousNext