Τροχοί & TIR

Πάγωμα εργασιών για το Flyover με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Έκθετο το υπ. Περιβάλλοντος. Δεν είχε καταθέσει τον φάκελο του έργου

Η προσφυγή έρχεται σε μια περίοδο που το έργο θα έμπαινε σε κρίσιμη φάση, καθώς μετά το πέρας των πρόδρομων εργασιών, επρόκειτο να ξεκινήσουν οι πιο βαριές κατασκευές.
Τετάρτη 10/04/2024 - 11:19
Κοινοποίηση στα Social Media
flyover

Αναστέλλονται οι εργασίες κατασκευής τουFlyOver μέχρι τις 17 Απριλίου μετά τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για προσωρινό πάγωμα των έργων και αυτό γιατί το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν είχε καταθέσει τον πλήρη φάκελο του έργου, προκειμένου να εξεταστούν δύο αιτήσεις ακύρωσής του που έχουν καταθέσει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών, ο Σύλλογος Προστασίας Σεϊχ Σου και ο Σύλλογος Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Η προσφυγή έρχεται σε μια περίοδο που το έργο θα έμπαινε σε κρίσιμη φάση, καθώς μετά το πέρας των πρόδρομων εργασιών, επρόκειτο να ξεκινήσουν οι πιο βαριές κατασκευές. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι εργασίες που ακολουθούν περιλαμβάνουν την εγκατάσταση του οδοφωτισμού και την κατάληψη της αριστερής λωρίδας με σκοπό να αποψιλωθούν οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις και να αρχίσει να γίνεται η ασφαλτόστρωση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη τα σχόλια του Τύπου στρέφονται κατά του Θεσσαλονικιού υφυπουργού Υποδομών, Νίκου Ταχιάου και βέβαια κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Ο κ. Νίκος Ταχιάος, που έχει πάρει πάνω του το έργο, όφειλε να ξέρει προλαμβάνοντας τέτοιου είδους αρνητικές εξελίξεις. Ο ίδιος είπε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος, που εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο σε αυτή τη διαδικασία, τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει τον πλήρη φάκελο του έργου, καθώς στις 17 Απριλίου -σε μία εβδομάδα-εκδικάζεται η αίτηση αναστολής που έχουν υποβάλει συλλογικότητες πολιτών της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή, για ένα έργο που έχει δεσμευθεί κατ’ επανάληψη ο πρωθυπουργός, που έχει στοιχίσει πολιτική φθορά στην κυβέρνηση και το οποίο έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην πόλη και στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, το υπουργείο Περιβάλλοντος ακόμη δεν έχει καταθέσει στο ΣτΕ τον πλήρη φάκελο! Κάτι που προφανώς βάρυνε στη χθεσινή προσωρινή απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου», διαβάζουμε στο voria.gr.

PreviousNext