Τροχοί & TIR

Πανικός στην Αυστρία - Πρόστιμο για τραπεζάκι

Πανικός επικρατεί μεταξύ χιλιάδων οδηγών φορτηγών που διέρχονται τώρα την Αυστρία, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται στοχευμένοι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών των αυτοκινητοδρόμων για την επιβολή προστίμο
Δευτέρα 03/08/2020 - 12:54
Κοινοποίηση στα Social Media
Πανικός στην Αυστρία - Πρόστιμο για τραπεζάκι

Πανικός επικρατεί μεταξύ χιλιάδων οδηγών φορτηγών που διέρχονται τώρα την Αυστρία, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται στοχευμένοι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών των αυτοκινητοδρόμων για την επιβολή προστίμου 220 ευρώ για τα φορτηγά που φέρουν τραπεζάκι επάνω στο ταμπλό τους.

Οι παραβάτες οδηγοί έκπληκτοι πληροφορούνται την παράβασή τους και μόλις συνέρχονται από το σοκ, σπεύδουν να ενημερώσουν τους συναδέλφους που βρίσκονται στους αυστριακούς αυτοκινητόδρομους ή πρόκειται να διέλθουν από αυτούς. 

Οι οδηγοί μόλις ενημερώνονται φροντίζουν να εξαφανίσουν το τραπεζάκι και ζητούν να μάθουν προς τι η απαγόρευση.

Σύμφωνα λοιπόν, με την αυστριακή αστυνομία, το τραπεζάκιπάνω στο ταμπλό συνιστά παράβαση του άρθρου 102 (2) του αυστριακού κώδικα οδικής κυκλοφορίας ( kraftfahryesetz), που αναφέρει ότι αυτό το τραπεζάκι μειώνει την ορατότητα του οδηγού με κίνδυνο την πρόκληση ατυχήματος.

Το πρόστιμο των 220 ευρώ, μοιράζεται σε οδηγό και ιδιοκτήτη του φορτηγού (από 110 ευρώ).

Οι ανυποψίαστοι παραβάτες οδηγοί ενημέρωσαν τους αρμόδιους φορείς της χώρας τους, οι οποίοι με τη σειρά τους διαμαρτυρήθηκαν στις αυστριακές αρχές για έλλειψη προηγούμενης ενημέρωσης.

Μετά από αυτό, η υπηρεσία ελέγχων της Αυστρίας ( radfeld/kundl traffic control center) εκτύπωσε ένα σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο, ενώ επίσημα, το υπ. Μεταφορών εξέδωσε μια ολιγόλογη ανακοίνωση αναφέροντας πως "οδηγοί και ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να είναι ενήμεροι των όσων ισχύουν στη χώρα από την οποία διέρχονται".

Μετά τα παραπάνω, το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & TIR καλεί όλους τους Έλληνες διεθνομεταφορεις να συμμορφωθούν με την αυστριακή νομοθεσία που συχνά - πυκνά προβαίνει σε διατάξεις χωρίς προγενέστερη ενημέρωση, κάτι που είναι γνωστό στους οδηγούς όλης της Ευρώπης και όχι μόνο.

PreviousNext