Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα της παράκαμψης Δολιανών

Τετ, 21/06/2023 - 13:19

Παραδόθηκε χθες Τετάρτη 21 Ιουνίου στην κυκλοφορία από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η γέφυρα της παράκαμψης των Κάτω Δολιανών.

Στη σύντομη ομιλία του ο περιφερειάρχης, μετά την τελετή του αγιασμού, υπογράμμισε: “Είναι ένα έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, αλλά τα έργα έχουν συνέχεια. Δεν τα φτιάχνει ο περιφερειάρχης, αλλά ο λαός με τα χρήματα που δίνει, είτε ο ελληνικός λαός είτε οι ευρωπαίοι πολίτες -όπως στην περίπτωση του συγκεκριμένου έργου”.

Ο Π. Νίκας επισήμανε ότι με την παράδοση της γέφυρας στον Τάνο ουσιαστικά ολοκληρώνεται το προϋπολογισμού 7,3 εκ ευρώ έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Άστρους, καθιστώντας έτσι ασφαλέστερη και ταχύτερη την οδική επικοινωνία της αρκαδικής πρωτεύουσας με το Άστρος και την ανατολική περιοχή της Αρκαδίας.

Συνεχίζοντας, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο “είχε σοβαρά μελετητικά προβλήματα από το ξεκίνημά του, που έπρεπε να ξεπεραστούν” για να σημειώσει ότι “εμείς ως Περιφέρεια προφανώς κάναμε το καθήκον μας”, αλλά στην προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου υπήρξε εξαιρετική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων τόνισε ο Π. Νίκας, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη “για το άριστο επίπεδο επικοινωνίας και συνεννόησης”, τον πρόεδρο της ΤΚ Δολιανών Δημήτρη Μεγκλή “που έπραξε το καλύτερο δυνατό”, τα υπηρεσιακά στελέχη της διαχειριστικής αρχής του ΠΕΠ Πελοποννήσου και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, αλλά και προς την ανάδοχο εταιρεία για τη συνεργασία της.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι από την πλευρά της Περιφέρειας εκπονείται ήδη η μελέτη για την ευρεία παράκαμψη της Τεγέας, “ένα έργο απόλυτης προτεραιότητας προκειμένου ο οδικός άξονας που συνδέει την Τρίπολη με το Παράλιο Άστρος να είναι ασφαλής στο σύνολό του για όσους κινούνται σε αυτόν. Επιπλέον, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι στην περιοχή της παράκαμψης των Δολιανών θα γίνουν από την Περιφέρεια επιπλέον παρεμβάσεις στα πρανή, στις τάφρους αλλά και για την εγκατάσταση οδοφωτισμού.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία του δήμου με την Περιφέρεια, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα.