Παράκαμψη Φιλιππιάδας

Δευ, 07/11/2022 - 16:22
Φωτό αρχείου

Προσδιορίστηκε μέσω της δικαστικής οδού ο προσδιορισμός προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης για το έργο “Βελτίωση αποκατάστασης οδού Παράκαμψης Φιλιππιάδας με αφετηρία τον κόμβο Καμπής” που σημαίνει ότι ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αφού οι σχετικές πιστώσεις είναι ήδη δεσμευμένες.

Προϋπόθεση, πάντως, είναι η ολοκλήρωση και η έγκριση της μελέτης από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής μιλά για ένα έργο με πολυεπίπεδα οφέλη, η μελέτη του οποίου εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και περιλαμβάνει την επέκταση της οδού με αμφίδρομη προσθήκη πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων από την Καμπή έως τη Φιλιππιάδα, την ανάπτυξη αντιπλημμυρικής προστασίας και αποστράγγισης της οδού για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στον κάμπο της Φιλιππιάδας, τη βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων και διαπλάτυνση της υπάρχουσας γέφυρας του Λούρου ποταμού καθώς και τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στο ύψος της οδού προς τα γήπεδα “πέντε επί πέντε”.

Ο κ. Καλαντζής εκφράζει τη χαρά του για την εξέλιξη αυτή υπογραμμίζοντας ότι το έργο αναβαθμίζει την αισθητική της εισόδου της Φιλιππιάδας, παρέχει ασφάλεια στους πεζούς και τους ποδηλάτες παρέχοντας και αντιπλημμυρική προστασία στον κάμπο.

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Ζηρού χαρακτήρισε σημαντικό κέρδος τη σύνδεση με την Καμπή, ενώ ευχαρίστησε για τη συμβολή της και τη δικηγόρο Ευαγγελία Βλάχου.

Πηγή: epiruspost.gr