Τροχοί & TIR

Παράταση κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ έως την παραλαβή του νέου οχήματος

Εφόσον υπάρχει δελτίο παραγγελίας και τιμολόγιο προκαταβολής για το καινούργιο όχημα μέχρι και 15/3/2024
Παρασκευή 01/03/2024 - 15:18
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: ΠΟΕΙΑΤΑ
φωτό: ΠΟΕΙΑΤΑ

Χθες Πέμπτη 29/2/2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο του ταξί όπως και για την παραπληροφόρηση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα Ι.Χ με οδηγό.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την Υφυπουργό κα. Αλεξοπούλου Χριστίνα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ξιφαρά Ιωάννη, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Κασιδιάρη Σεραφείμ, Αντιπρόεδρο κ. Σκέντζο Παναγιώτη, Γ. Γραμματέα Πετράκη Ελευθέριο, Ταμία Μαραγκάκη Βασίλειο και τα μέλη του Δ.Σ. Μαυρίδη Αθανάσιο και Δήμο Κωνσταντίνο

Η ανακοίνωση του ΠΟΕΙΑΤΑ:

"Η Υφυπουργός μας ενημέρωσε ότι:

• Θα δοθεί παράταση για την υποχρεωτική ηλεκτροκίνηση που θα ξεκινούσε υποχρεωτικά το 2026 και που αφορά Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
• Θα εκδοθεί Υπουργική απόφαση παράτασης κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. η οποία θα αφορά τους ιδιοκτήτες ταξί που το όχημα τους έχει λήξει ή λήγει μέχρι 30 Απριλίου 2024, δίνοντας τη δυνατότητα να συνεχίσουν να κυκλοφορούν έως την παραλαβή του νέου οχήματος εφόσον έχουν δελτίο παραγγελίας και τιμολόγιο προκαταβολής για το καινούργιο όχημα μέχρι και 15/3/2024.
• Θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο η αλλαγή του ποινικού μητρώου από Δικαστικής σε Γενικής χρήσης.

Επίσης, ενημερωθήκαμε από την Υφυπουργό και τον Γ. Γραμματέα ότι όταν ολοκληρωθεί το προσχέδιο Νόμου, που αφορά όλες τις μεταφορές, θα μας το δώσουν να το μελετήσουμε ώστε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας αλλά και τις ενστάσεις μας (θα το κοινοποιήσουμε σε όλα τα θεσμοθετημένα όργανα του κλάδου).

Η Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν θα βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς ότι έχουμε ζητήσει θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο.

Ο Γ. Γραμματέας επισήμανε ότι για να γίνονται σωστοί έλεγχοι από την αστυνομία σε όλες τις μεταφορές είναι απαραίτητος ένας ξεκάθαρος νόμος και αυτό έχουν σκοπό να κάνουν".

PreviousNext