Τροχοί & TIR

Parking ηλεκτρικών φορτηγών στο λιμάνι της Αμβέρσας

Η Milence, η κοινοπραξία μεταξύ Daimler Truck, Volvo Group και TRATON GROUP, επιλέχθηκε από το λιμάνι της Αμβέρσας-Μπρυζ για την κατασκευή δύο υπερσύγχρονων κόμβων φόρτισης στο Truck Parking Goordij
Τετάρτη 22/11/2023 - 15:32
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Port of Antwerp
φωτό: Port of Antwerp

Η Milence, η κοινοπραξία μεταξύ Daimler Truck, Volvo Group και TRATON GROUP, επιλέχθηκε από το λιμάνι της Αμβέρσας-Μπρυζ για την κατασκευή δύο υπερσύγχρονων κόμβων φόρτισης στο Truck Parking Goordijk και στο Ketenis. 

Η Milence αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο δημόσιο δίκτυο φόρτισης για όλα τα βαρέα φορτηγά με ηλεκτρικές μπαταρίες στην Ευρώπη. Προγραμματισμένο να ανοίξει τον Μάιο του 2024, οι κόμβοι στην περιοχή του λιμανιού της Αμβέρσας θα περιλαμβάνουν δύο parking με συνολικά 30 θέσεις φόρτισης. Ο αριθμός των θέσεων φόρτισης θα αυξηθεί σε μια δεύτερη φάση ανάπτυξης.

Οι δύο κόμβοι φόρτισης θα είναι αρχικά εξοπλισμένοι με 15 φορτιστές συνδυασμένου συστήματος φόρτισης (CCS) υψηλής απόδοσης που προσφέρουν ισχύ φόρτισης έως και 400 kW. Η Milence σχεδιάζει επίσης μια γρήγορη μετάβαση στην τεχνολογία Megawatt Charging System (MCS) μόλις γίνει διαθέσιμη η απαιτούμενη αυτή ισχύς.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι το Φλαμανδικό Υπουργείο Κινητικότητας και Δημοσίων Έργων (MOW) χορήγησε επιδότηση για αυτό το έργο.

PreviousNext