Τροχοί & TIR

Πιο δυνατά τα νέα ASTRA

Δύο νέα βαριά τετράξονα 8x4 φορτηγά ASTRA έκαναν την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη, στην έδρα της αντιπροσωπείας Σπανός, με υπερκατασκευή μια σύγχρονη μπετονιέρα CIFA, ένα σύνολο που συνδυάζει δύναμ
Τρίτη 20/10/2020 - 10:46
Κοινοποίηση στα Social Media

Δύο νέα βαριά τετράξονα 8x4 φορτηγά ASTRA έκαναν την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη, στην έδρα της αντιπροσωπείας Σπανός, με υπερκατασκευή μια σύγχρονη μπετονιέρα CIFA, ένα σύνολο που συνδυάζει δύναμη και υψηλή αποδοτικότητα για τον ιδιοκτήτη.

Τα καινούρια ASTRA της σειράς HD ξεχωρίζουν από την ανασχεδιασμένη μεταλλική καμπίνα, τον πανίσχυρο και αξιόπιστο κινητήρα Euro 6 της Iveco των 500 HP, το δοκιμασμένο σασμάν AS Tronic 16 σχέσεων αυτόματης και σειριακής λειτουργίας και το εντυπωσιακά υψηλό μικτό τεχνικό βάρος, το οποίο φτάνει τους 50 τόνους, απαλλάσσοντας τον οδηγό από το άγχος του υπέρβαρου μέσα στα λατομεία και σε άλλους χώρους του κατασκευαστικού Κλάδου.

Από τεχνικής πλευράς, το μικτό βάρος των 50 τόνων κατανέμεται στους δύο πίσω 16τονους άξονες και στους δύο μπροστινούς των 9 τόνων. Εννοείται ότι ανάλογο είναι και το συνολικό «δέσιμο» του αυτοκινήτου με πιο ισχυρές αναρτήσεις, βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης (της ZF), ζαμφόρ σε τρεις άξονες (1ο, 2ο και 4ο) κ.α.

Για τη μπετονιέρα και μόνο το όνομα CIFA αρκεί. Εμείς να προσθέσουμε πως η συγκεκριμένη βαρέλα είναι το μοντέλο SLX 10, ικανή να δεχτεί 10-11 κυβικά μπετού, τη στιγμή που η συνολική της χωρητικότητα (γεωμετρική) ορίζεται στα 16,2 κυβικά. Χάρη στο ισχυρό PTO, η περιστροφή κατά τη φόρτωση γίνεται γρήγορα (14 περιστροφές το λεπτό), ενώ το ίδιο ισχυρή είναι και η αντλία του νερού, που μπορεί με πίεση 4 bar να διοχετεύει 560 λίτρα/ λεπτό.

Γενικά, τα φορτηγά ASTRA είτε ως ανατρεπόμενα είτε ως μπετονιέρες ή πρέσες μπετού συγκεντρώνουν σημαντικά πλεονεκτήματα, τα οποία ενδιαφέρουν, όπως είπαμε, τον ευρύτερο κατασκευαστικό Κλάδο. Αναλυτική παρουσίαση των νέων ASTRA θα ακολουθήσει στο περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR.

PreviousNext