Τροχοί & TIR

Πολωνία: Επί τόπου αφαίρεση διπλώματος και εξοντωτικά πρόστιμα για ταχογράφο

Ιδιαίτερα αυστηρές κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ στην Πολωνία από την 1η του νέου έτους και θα αφορούν σε παραβάσεις σχετικές με τον ταχογράφο, ενώ πιο τσουχτερά γίνονται και τα πρόστιμα για αρκετές άλ
Σάββατο 18/12/2021 - 17:33
Κοινοποίηση στα Social Media
driver volvo οδηγός

Ιδιαίτερα αυστηρές κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ στην Πολωνία από την 1η του νέου έτους και θα αφορούν σε παραβάσεις σχετικές με τον ταχογράφο, ενώ πιο τσουχτερά γίνονται και τα πρόστιμα για αρκετές άλλες παραβάσεις.



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR, θα αφαιρείται η άδεια οδήγησης και θα καταβάλλεται πρόστιμο 30.000 slot, περίπου 4.600 ευρώ, για τις παραβάσεις που ακολουθούν:



- Ένδειξη μηχανισμού αλλοίωσης καταγραφών

- Χρήση κάρτας οδηγού άλλου προσώπου

- Χρήση δεύτερης κάρτας από τον ίδιο οδηγό

- Επίδειξη φύλλου καταγραφών, διαφορετικού του ζητούμενου από τα όργανα ελέγχου

- Άρνηση επίδειξης στοιχείων ταχογράφου και στοιχείων ταυτότητας οδηγού

- Οδήγηση φορτηγού, χωρίς το ανάλογο δίπλωμα

- Το ίδιο υψηλό πρόστιμο θα ισχύει από 1-1-2022 και για την περίπτωση κυκλοφορίας φορτηγού κατά τις ημέρες και ώρες που ισχύουν απαγορεύσεις στους δρόμους της Πολωνίας.



Χαμηλότερα πρόστιμα, της τάξης των 3.000 slot (περίπου 460 ευρώ) θα επιβάλλονται για μη παραχώρηση προτεραιότητας σε πεζό, αντικανονικό προσπέρασμα (χωρίς ατύχημα).

Αυστηρότερα γίνονται επίσης και τα πρόστιμα στην περίπτωση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι στα Βόρεια και στα  Ανατολικά σύνορα της χώρας, έχουν ξεκινήσει οι εξ αποστάσεως δοκιμαστικοί έλεγχοι των καταγραφών ταχογράφου των σύγχρονων φορτηγών που φέρουν έξυπνες συσκευές ταχογράφου δεύτερης γενιάς.

 

PreviousNext