«Καμιά σκιά στη διαλεύκανση του δυστυχήματος», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε σημερινή του δήλωση, ζητώντας παράλληλη διερεύνηση από Επιτροπή Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων.

«Δυστυχώς σήμερα αποχαιρετούμε έναν νέο άνθρωπο, έναν αφοσιωμένο εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ. Η θλίψη όλων μας είναι μεγάλη για τον αδόκητο και άδικο θάνατό του», ανέφερε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:

«Αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος για να διαλευκανθούν τα αίτια και οι ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Από τη θέση μου ως Υπουργός που εποπτεύει τον φορέα, αλλά κυρίως ως άνθρωπος που έχω συγκλονιστεί από την τραγωδία, δεν θα επιτρέψω να μείνει ούτε μια σκιά στη διαλεύκανση του δυστυχήματος.

Πέρα, λοιπόν, από τα όσα προβλέπουν οι διατάξεις για τη διερεύνηση των δυστυχημάτων, ζήτησα επιπλέον τη συγκρότηση Επιτροπής Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να μου υποβάλουν πόρισμα για το δυστύχημα. Αυτονόητο είναι ότι το πόρισμα πρέπει να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό κι αμέσως θα το στείλω στη Δικαιοσύνη.

Η εντολή προς τους εμπειρογνώμονες είναι να εξετάσουν τις τεχνικές, τις λειτουργικές, τις επιχειρησιακές διαδικασίες, καθώς και τις αποφάσεις που ακολουθήθηκαν κι εφαρμόσθηκαν από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».