Τροχοί & TIR

Προβλήματα επικινδυνότητας στην Εγνατία

«Πράγματι είναι ένας δρόμος με σημαντική επικινδυνότητα», παραδέχτηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Νίκος Ταχιάος
Πέμπτη 09/11/2023 - 13:15
Κοινοποίηση στα Social Media
Εγνατία, egnatia

«Πράγματι είναι ένας δρόμος με σημαντική επικινδυνότητα», παραδέχτηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Νίκος Ταχιάος απαντώντας από το βήμα της Βουλής σε επίκαιρες ερωτήσεις που του τέθηκαν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, σχετικά με το τμήμα της ΠΑΘΕ Πολυκάστρου - Μαλγάρων και τα αντιπλημμυρικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, στην Κρήτη.


Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που του τέθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, κ. Στέφανο Παραστατίδη, σχετικά με τις καθυστερήσεις υλοποίησης του έργου του τμήματος της ΠΑΘΕ, Πολυκάστρου - Μαλγάρων και τα μέτρα αποτροπής τροχαίων δυστυχημάτων, ο Υφυπουργός Υποδομών απάντησε ότι πράγματι είναι ένας δρόμος με σημαντική επικινδυνότητα, καθώς οι μεγάλες ευθείες ευνοούν την ανάπτυξη ταχυτήτων, ωστόσο, όπως επεσήμανε το πρόβλημα έγκειται στην τοποθέτηση των στηθαίων.


Ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι η Εγνατία Οδός είναι υπό παραχώρηση και ότι μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις του επόμενου παραχωρησιούχου είναι η κατασκευή δεύτερου κλάδου του ίδιου δρόμου, προκειμένου η υπό συζήτηση οδός να λειτουργήσει ως κλάδος καθόδου από το Πολύκαστρο, προς τη Χαλάστρα και την Θεσσαλονίκη.


«Αυτό που μας απασχολεί είναι πώς το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει πολύ γρήγορα στην παραχώρηση και να μην επιβαρυνθεί το ελληνικό δημόσιο με μια δαπάνη η οποία είναι του παραχωρησιούχου», υπογράμμισε ο κ. Ταχιάος.
 

PreviousNext