Τροχοί & TIR

Πρόστιμο σε πρατήριο για μη κανονικό καύσιμο

Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης των Π.Ε Νοτίου Τομέα Αθηνών επιβλήθηκε πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000,00€) σε εταιρεία που εδρεύει στον Άλιμο, η οποία διέθετε μη κανονικό καύσιμο. Συγκεκριμένα, κατά
Πέμπτη 17/08/2023 - 12:33
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης των Π.Ε Νοτίου Τομέα Αθηνών επιβλήθηκε πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000,00€) σε εταιρεία που εδρεύει στον Άλιμο, η οποία διέθετε μη κανονικό καύσιμο.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο της δειγματοληψίας, το δείγμα πετρελαίου κίνησης που έλαβαν οι ελεγκτές από την αντλία του ανεξάρτητου πρατηρίου υγρών καυσίμων στην οδό Αλίμου 24 στον Άλιμο βρέθηκε μη κανονικό διότι είχε σημείο ανάφλεξης 49,0oC αντί του ελάχιστου επιτρεπόμενου 55,0oC, και συνεπώς αποκλίνει από τις επίσημες προδιαγραφές του Κράτους.

Επρόκειτο για παράδοση καυσίμου FOT (Free On Track) στην οποία η διακίνηση, η σφράγιση διαμερισμάτων, η παράδοση και η σφράγιση δειγμάτων έγινε με ευθύνη του πελάτη (πρατηριούχος) όπου το βυτιοφόρο ΦΔΧ το οποίο παρέδωσε δείγμα βυτιοφόρου με περιεχόμενο αμόλυβδης βενζίνης 95RON αντί πετρελαίου κίνησης, είναι ιδιοκτησίας ετερόρρυθμης εταιρείας μέτοχοι της οποία είναι οι ίδιοι με το πρατήριο καυσίμων.

Πηγή: Περιφέρεια Αττικής

PreviousNext