Τροχοί & TIR

Πρόστιμο στις ναυτιλιακές Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας για καρτέλ

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού επεβλήθη συνολικό πρόστιμο 135.236 ευρώ σε τρεις ναυτιλιακές της πορθμειακής σύνδεσης Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης Κέρκυρας, καθώς βρέθηκαν να έχουν προβεί
Τρίτη 26/07/2022 - 09:56
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Λιμάνι Κέρκυρας
Φωτό: Λιμάνι Κέρκυρας

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού επεβλήθη συνολικό πρόστιμο 135.236 ευρώ σε τρεις ναυτιλιακές της πορθμειακής σύνδεσης Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης Κέρκυρας, καθώς βρέθηκαν να έχουν προβεί σε συμφωνία καθορισμού των τιμών στη συγκεκριμένη γραμμή.

Το πρόστιμο αφορά στις ναυτιλιακές «Λευκίμμη Λάινς», «Μακεδονία ΙV» και «Σαρρής Κερκυραϊκές Γραμμές», μετά τη συλλογή των αποδεικτικών στοιχείων, τα οποία επιβεβαίωναν «οριζόντια αντι-ανταγωνιστική σύμπραξη ιδιαίτερης σοβαρότητας (σύμπραξη καρτελικής φύσης)», καθώς «προέβησαν σε ένα κοινό σχέδιο καθορισμού τιμών και αγορών, μέσω επιμέρους συνεννοήσεων και ενεργειών, εκφράζοντας τη βούλησή τους να συμπεριφερθούν από κοινού κατά ορισμένο τρόπο, συμμετέχοντας κατά τούτο σε οριζόντια αντιανταγωνιστική σύμπραξη κατά την έννοια του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011.

Οι εταιρείες συμμετείχαν σε συμφωνία/ εναρμονισμένη πρακτική καθορισμού τιμών και κατανομής αγορών, καθορίζοντας το πλαίσιο της κοινής τους δράσης σε σχέση με την εμπορική-εκπτωτική πολιτική και τα δρομολόγια τα οποία θα εκτελούσαν στην πορθμειακή σύνδεση Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της οποίας μείωναν προληπτικά την αβεβαιότητα που συνεπάγεται η αυτοδύναμη επιχειρηματική και κατ’ επέκταση η ανταγωνιστική συμπεριφορά. H ως άνω συμφωνία μεταξύ των εταιρειών περί καθορισμού τιμών και δρομολογίων εφαρμόστηκε».

PreviousNext