Τροχοί & TIR

Πρώτα σε πωλήσεις στην Ευρώπη τα επαγγελματικά Ford

Η Ford Pro, ο Κλάδος των επαγγελματικών οχημάτων της Ford, έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη επί επτά συναπτά έτη και πρόσφατα αποκάλυψε το εντελώς νέο E-Transit Custom - την αμιγώς ηλεκτρικ
Παρασκευή 30/09/2022 - 15:57
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Ford Pro, ο Κλάδος των επαγγελματικών οχημάτων της Ford, έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη επί επτά συναπτά έτη και πρόσφατα αποκάλυψε το εντελώς νέο E-Transit Custom - την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του van μοντέλου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Η εταιρεία υλοποιεί ήδη το σχέδιό της για να βοηθήσει τους πελάτες στην Ευρώπη να στραφούν σε ηλεκτρικά van οχήματα.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι παραγγελίες του αμιγώς ηλεκτρικού E-Transit υπερβαίνουν τις 9.000 μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ford Pro έχει δεσμευτεί να προσφέρει μία γκάμα πέντε αμιγώς ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2024.

Η συνεισφορά των βαν στην Οικονομία

Στο μεταξύ, έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ford Pro ανέδειξε ότι τα van είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας της Ευρώπης, με αξία που πέρσι ανήλθε σε €786 δισεκ.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η οποία εξέτασε την οικονομική συνεισφορά των επιχειρήσεων που βασίζονται σε van οχήματα, η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη για δραστηριότητες που σχετίζονται με τα συγκεκριμένα οχήματα, με εκτιμώμενη προστιθέμενη αξία σχεδόν €206 δισεκ. το 2021. Τα van έχουν συνεισφέρει πάνω από €200 δισεκ. στην οικονομία της Γερμανίας τα τελευταία τρία χρόνια.

Καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει τη μετάβαση από τα πετρελαιοκίνητα σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι διαχειριστές van αυτοκινήτων στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης συνεισέφεραν άμεσα το 2021 με έως και €15,3 δισεκ. στα δημόσια ταμεία μέσω της φορολογίας καυσίμων. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, που είχε το υψηλότερο ποσοστό δασμών, οι διαχειριστές van οχημάτων συνεισέφεραν €5,4 δισεκ. (£4,7 δισεκ.) αποτελώντας σχεδόν το ένα πέμπτο των συνολικών εισπράξεων από φόρους καυσίμων.

PreviousNext