Τροχοί & TIR

Τις επόμενες ημέρες υπογράφεται το FlyOver

Πέρασε από το Ελεγκτικό Συμβούλιο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα "πέσουν" οι υπογραφές για την κατασκευή του έργου FlyOver στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώ
Παρασκευή 30/09/2022 - 15:43
Κοινοποίηση στα Social Media

Πέρασε από το Ελεγκτικό Συμβούλιο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα "πέσουν" οι υπογραφές για την κατασκευή του έργου FlyOver στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πρόκειται για έργο πνοής, αφού θα λύσει, όπως πιστεύεται, το συγκοινωνιακό πρόβλημα της πόλης.

"Το έργο έχει χρόνο κατασκευής μια τετραετία και πρόκειται να απελευθερώσει την πόλη από το κυκλοφοριακό πρόβλημα, καθώς θα διπλασιαστεί ο όγκος των οχημάτων που θα εξυπηρετείται ανά ώρα, από τα 5.000 σήμερα, στα 10.000 οχήματα ανά ώρα, ανά κατεύθυνση", εξήγησε ο κ. Καραγιάννης.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να προχωρήσει στον διαχωρισμό ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίες έχουν πλέον ξεκάθαρες αρμοδιότητες.

«Στόχος», όπως είπε ο Υφυπουργός Υποδομών, «είναι να γίνει ο σιδηρόδρομος από μεγάλος ασθενής, ο μεγάλος πρωταγωνιστής», εξηγώντας ότι «στην Ελλάδα ξεκινήσαμε έργα ύψους περίπου 4,5 δισ. ευρώ».

«Η προσοχή μας είναι στραμμένη στο να οργανώσουμε και να κατασκευάσουμε ένα σοβαρό σιδηροδρομικό δίκτυο συνδεδεμένο με τα λιμάνια της χώρας. Σε έναν κόσμο που αλλάζει δεν μπορούσε να μην υπάρχει σύνδεση των λιμανιών με τον σιδηρόδρομο», συνέχισε.

«Η υπερδεκαετής οικονομική κρίση που ταλάνισε τη χώρα μας, μας άφησε πάρα πολύ πίσω σε μεγάλα έργα υποδομής που η Ελλάδα είχε ανάγκη. Πλέον, είμαστε στη φάση που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κάνουμε μεγάλα έργα υποδομής πραγματικότητα», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Καραγιάννης.

PreviousNext