Τροχοί & TIR

Το ΣΑΤΑ για θέματα ταξί στον Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση του προεδρείου του ΣΑΤΑ με τον αντιδήμαρχο Πειραιά Αλέξανδρο Αργουδέλη. Συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι πιθανές λύσεις όσον αφορά την καθημερινότητα των οδ
Τετάρτη 21/06/2023 - 15:16
Κοινοποίηση στα Social Media

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση του προεδρείου του ΣΑΤΑ με τον αντιδήμαρχο Πειραιά Αλέξανδρο Αργουδέλη. Συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι πιθανές λύσεις όσον αφορά την καθημερινότητα των οδηγών ταξί που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικότερα, εξετάστηκαν θέματα όπως:

- Η αναβάθμιση των υφιστάμενων πιατσών,

- Nέοι χώροι στάθμευσης Ταξί, ιδίως στον τερματικό Σταθμό του μετρό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

- Επαναπροσδιορισμός της πιάτσας Ταξί στην οδό Λουδοβίκου (ΗΣΑΠ).

Επίσης, τέθηκε το θέμα της ελεύθερης διέλευσης των έμφορτων Ταξί στις λεωφορειολωρίδες για τη γρηγορότερη, οικονομικότερη και ασφαλέστερη μεταφορά του επιβατικού κοινού. Υπενθυμίζουμε ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δήμαρχος Αθηναίων έχουν ταχθεί δημόσια υπέρ της πρότασης του ΣΑΤΑ.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και υπήρξε η διαβεβαίωση ότι οι δυο πλευρές θα είναι σε συνεχή επικοινωνία για την επίλυση των προβλημάτων.     

Τέλος, το ΣΑΤΑ υπενθυμίζει ότι από τον Μάιο του 2022 μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για την καλύτερη λειτουργία των Ταξί και την αρτιότερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

PreviousNext