Τροχοί & TIR

Σβήνουν τα φώτα (και) στο Βέλγιο

Σβήνουν 20.000 φώτα σε κολόνες των αυτοκινητόδρομων στη Βαλονία του Βελγίου μετά από απόφαση των τοπικών αρχών, γεγονός που προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη για τους αυτοκινητιστές και όλους γενικά τους χ
Τετάρτη 21/09/2022 - 13:32
Κοινοποίηση στα Social Media

Σβήνουν 20.000 φώτα σε κολόνες των αυτοκινητόδρομων στη Βαλονία του Βελγίου μετά από απόφαση των τοπικών αρχών, γεγονός που προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη για τους αυτοκινητιστές και όλους γενικά τους χρήστες των δρόμων.

Να σημειωθεί ότι οι αυτοκινητόδρομοι του Βελγίου ήταν οι πλέον φωτισμένοι σε όλη την Ευρώπη με φώτα σε μήκος πολλών χιλιομέτρων και, μάλιστα, αυτός ο πλούσιος φωτισμός είχε εγκριθεί με δημοψήφισμα μεταξύ των πολιτών προς τα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Τώρα, η ενεργειακή κρίση έρχεται να επιβάλλει τα δικά της μέτρα που εφαρμόζονται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης.

Στη Βαλονία του Βελγίου υπάρχουν 25.000 λάμπες που φωτίζουν τους αυτοκινητόδρομους και θα μείνουν μόνο 5.000 λάμπες σε κεντρικά σημεία, σε κόμβους και κυρίως στις εξόδους των αυτοκινητόδρομων που κρίθηκε ότι πρέπει να φωτίζονται λόγω αυξημένου κινδύνου. Στα σημεία αυτά λειτουργεί ένα έξυπνο σύστημα φωτισμού με αυξομείωση της έντασης των φώτων ανάλογα με το φυσικό φωτισμό και τη διάρκεια της ημέρας/ νύχτας.

Οι αρχές της Βαλονίας ανέφεραν ότι το σβήσιμο των 20.000 φώτων θα εξοικονομήσει ενέργεια 2.650 MWh το έτος, το οποίο κοστίζει περί τα 400.000 ευρώ με τις τρέχουσες τιμές ρεύματος.

PreviousNext