Τροχοί & TIR

Σε δίκη η Girteka για υποθέσεις καμποτάζ

Εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει ο γίγαντας των μεταφορών, Girteka, στις δικαστικές αρχές της Νορβηγίας για την κατηγορία που αντιμετωπίζει και αφορά 11 περιπτώσεις παράνομης διενέργειας καμποτάζ στη σκαν
Τετάρτη 19/01/2022 - 12:34
Κοινοποίηση στα Social Media

Εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει ο γίγαντας των μεταφορών, Girteka, στις δικαστικές αρχές της Νορβηγίας για την κατηγορία που αντιμετωπίζει και αφορά 11 περιπτώσεις παράνομης διενέργειας καμποτάζ στη σκανδιναβική χώρα.

Και οι 11 περιπτώσεις που βαρύνουν τη Girteka και τη θυγατρική της εταιρεία στη Νορβηγία UAB Girmeta, είναι για παράβαση των κανόνων του καμποτάζ και έχουν να κάνουν με την εναλλαγή τρακτόρων για έλξη τρέιλερ πέραν εκείνων που συνιστούσαν μια επιχείρηση καμποτάζ εντός της Νορβηγίας.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του καμποτάζ, αυτός που πραγματοποιεί καμποτάζ, απαγορεύεται να αλλάξει το αυτοκίνητο για όσο εκτελεί καμποτάζ.

Με άλλα λόγια, όταν ένας τράκτορας, π.χ. της Girteka, εκτελέσει το μέγιστο των τριών ενδομεταφορών, δεν μπορεί άλλος τράκτορας της ίδιας μεταφορικής να συνεχίσει να μεταφέρει τρέιλερ εντός της άλλης χώρας (π.χ. Νορβηγίας).

Από την πλευρά της, η Girteka ισχυρίζεται ότι μετά την πρώτη περίπτωση, ζήτησε από τις Νορβηγικές Αρχές διευκρίνιση, αν όντως είχε υποπέσει σε παράβαση, αλλά δεν έλαβε καμιά απάντηση.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 4 Απριλίου 2022 στο περιφερειακό δικαστήριο Song og Fjordane.

Πηγή: NLF (Norwegian Public Roads Administration και Frilagbevegelse.no)

PreviousNext