Τροχοί & TIR

Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης του κόμβου Διαλεχτού Τρικάλων

Ολοκληρώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες αποκατάστασης στον νέο δρόμο του κυκλικού κόμβου Διαλεχτού Τρικάλων που αποτελεί σημείο διέλευσης εκατοντάδων φορτηγών καθημερινά. Οι εργασίες
Πέμπτη 01/09/2022 - 13:39
Κοινοποίηση στα Social Media

Ολοκληρώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες αποκατάστασης στον νέο δρόμο του κυκλικού κόμβου Διαλεχτού Τρικάλων που αποτελεί σημείο διέλευσης εκατοντάδων φορτηγών καθημερινά.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, δίνοντας λύση στο πρόβλημα που προκλήθηκε λόγω εισροής υδάτων, δεδομένου ότι ο δρόμος δόθηκε σε κυκλοφορία προτού ολοκληρωθεί το σύνολο των εργασιών ασφαλτόστρωσης, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μετακίνησης κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Τρικάλων, το σύνολο του οδικού δικτύου στην περιοχή της γέφυρας, ήτοι κυκλικοί κόμβοι και λοιπά οδικά τμήματα, δόθηκαν στην κυκλοφορία μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας, χωρίς την κατασκευή του ασφαλτοτάπητα και του οδικού φωτισμού στη γέφυρα και μετά την κατασκευή του επιχώματος στο λοιπό οδικό δίκτυο, χωρίς να κατασκευασθούν οι στρώσεις υπόβασης και βάσης από θραυστό υλικό και η στρώση του ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην περιοχή, η οποία κυκλοφορία αποτελούνταν από μεγάλο αριθμό βαρέων αλλά και επιβατικών οχημάτων.

Στο σημείο αυτό, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για να δοθεί το έργο σε χρήση δεν είναι απαραίτητη η διενέργεια της προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τόσο η γέφυρα όσο και οι οδικές προσβάσεις αποτελούν ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, καθόσον, αφ’ ενός μεν με τη βελτίωση του οδικού δικτύου εξυπηρετείται με ασφάλεια και σύμφωνα με τις σύγχρονες οδικές προδιαγραφές μεγάλος αριθμός βαρέων και επιβατικών οχημάτων, αφ’ ετέρου δε η νέα γέφυρα, μήκους 104,5 m, εξασφαλίζει επαρκή υδραυλική διατομή για την ομαλή διέλευση της πλημμυρικής παροχής του Πηνειού ποταμού, καθώς η υφιστάμενη γέφυρα κατασκευασμένη πάνω σε εδαφική στένωση της κοίτης, παρουσιάζει πολύ μικρότερη και ανεπαρκή παροχετευτικότητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές με αποτέλεσμα τη συχνή υπερχείλιση της ροής στις παρακείμενες περιοχές, την αυξημένη ταχύτητα ροής και τις βλάβες στις κατάντι κατασκευές.

PreviousNext