Τροχοί & TIR

Σταϊκούρας για τα αναπτυξιακά έργα σε Λάρισα και Θεσσαλία

«Να ξαναχτίσουμε τις υποδομές με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι βιώσιμες και ανθεκτικές σε ακραία φαινόμενα της κλιματικής κρίσης»
Δευτέρα 03/06/2024 - 13:41
Κοινοποίηση στα Social Media
Πάντως μεγάλο μέρος των καταστροφών σε δρόμους και άλλες υποδομές που υπέστη η Θεσσαλία ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί
Πάντως μεγάλο μέρος των καταστροφών σε δρόμους και άλλες υποδομές που υπέστη η Θεσσαλία ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί

Στα έργα αποκατάστασης των καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias», σε Σιδηροδρομικές, Οδικές και Σχολικές Υποδομές, αλλά και στις προοπτικές ανάπτυξης της Λάρισας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε ομιλία του στην ημερίδα «Λάρισα, πόλη στο μέλλον».

Όπως επεσήμανε, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών: «Για να γίνουν σωστά τα βήματα προς το μέλλον, οφείλουμε, όλοι μας, να κοιτάξουμε στο παρελθόν και να διδαχθούμε από όσα έχουν συμβεί. Να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχασαν περιουσίες. Να στηρίξουμε γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλιείς. Να ξαναχτίσουμε τις υποδομές με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι βιώσιμες και ανθεκτικές σε ακραία φαινόμενα της κλιματικής κρίσης».

Σχετικά με το κόστος των έργων, που δρομολογεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι: Προσεγγίζει τα 1,4 δισ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς και από άλλους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Η κατανομή αυτού του ποσού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, είναι: 463 εκατ. ευρώ σε σιδηροδρομικά έργα, 892 εκατ. ευρώ σε οδικά έργα, 30,5 εκατ. ευρώ σε 33 σχολικές μονάδες, το κόστος αποκατάστασης των οποίων ανέλαβε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών».

PreviousNext