Τροχοί & TIR

Στην Εγνατία Οδό η λειτουργία του Flyover

Τη μεταφορά της λειτουργίας του FlyOver στις αρμοδιότητες της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ομιλία του στην ημε
Τρίτη 30/01/2024 - 14:48
Κοινοποίηση στα Social Media
flyover fly over

Τη μεταφορά της λειτουργίας του FlyOver στις αρμοδιότητες της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ομιλία του στην ημερίδα «2030 Η νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας».

Πρόκειται είπε ο κ. Σταϊκούρας για μια διαδικασία που θα διαρκέσει περίπου 1,5 με 2 μήνες. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν γερανοφόρα οχήματα ώστε, αν χρειαστεί, να απομακρυνθεί ένα αυτοκίνητο που κλείνει τον δρόμο στον Περιφερειακό, ενώ θα υπάρχουν και οχήματα που θα παρακολουθούν τον δρόμο, ούτως ώστε να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία, καθώς επίσης θα υφίσταται και οδική βοήθεια σε 24ωρη βάση.

Απαντώντας εξάλλου στους επικριτές του Flyover επανέλαβε πως πρόκειται για χρήσιμο και αναγκαίο έργο για την πόλη, όπως παρουσιάστηκε και στη δημοσκόπηση της εφημερίδας «Μακεδονία».

Και αυτό γιατί από τη νέα περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης θα μπορούν να διέρχονται – ελεύθερα διοδίων – 10.000 οχήματα ανά ώρα, όταν σήμερα διέρχονται 5.000 οχήματα, ενώ, παράλληλα, αυξάνεται το επίπεδο οδικής ασφάλειας και μειώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Το έργο θα υλοποιηθεί σε 4 χρόνια, διότι είναι έργο ΣΔΙΤ, με την αποπληρωμή προς τον ανάδοχο να γίνεται με πληρωμές διαθεσιμότητας μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

PreviousNext