Τροχοί & TIR

Στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα Γουβών

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα σύγχρονη γέφυρα Γουβών και αποκαταστάθηκε με τον πλέον ασφαλή τρόπο η κυκλοφορία επί της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού. Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας,
Πέμπτη 02/06/2022 - 11:54
Κοινοποίηση στα Social Media

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα σύγχρονη γέφυρα Γουβών και αποκαταστάθηκε με τον πλέον ασφαλή τρόπο η κυκλοφορία επί της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού.

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, πραγματοποίησε αυτοψία στη νέα γέφυρα δηλώνοντας:

«Με χαρά – και ανακούφιση – παραδίδουμε σε κυκλοφορία τη νέα γέφυρα Γουβών. Ένα έργο που ξεκίνησε γρήγορα, αλλά στην πορεία συνάντησε μεγάλα εμπόδια, που το έφεραν πίσω χρονικά. Με σκληρή δουλειά και όπλο την κατανόηση και την υπομονή των βορειοευβοιωτών συμπολιτών μας, βρήκαμε λύσεις και ολοκληρώσαμε ένα δύσκολο, όσο και σημαντικό έργο. Καλορίζικη!».

Η νέα σύγχρονη γέφυρα των Γουβών έχει άνοιγμα 32 μέτρων -χωρίς ενδιάμεσα βάθρα- πλάτος 14 μ. και καθαρό ύψος (υδραυλικής διατομής) περίπου 5μ., με πλάκα ανωδομής που εδράζεται σε 6 προκατασκευασμένες και προεντεταμένες δοκούς ύψους 1,90 μ. και μήκους 32 μ.

Τα ακρόβαθρα της γέφυρας είναι τοιχοειδή βάθρα, που θεμελιώνονται πάνω σε 10 φρεατοπασσάλους, βάθους 26 μ. για το ακρόβαθρο προς Αγριοβότανο και 23 μ. για το αντίστοιχο προς Γούβες. Για την υδραυλική προστασία της γέφυρας έγινε διαμόρφωση της κοίτης του ποταμού, ενώ κατασκευάσθηκαν πτερυγότοιχοι επί των ακροβάθρων, πλάκα προστασίας επί της κοίτης του ποταμού, καθώς και συρματοκιβώτια επί των πρανών του ποταμού.

PreviousNext