Βουλιάγματα σε δρόμους γεμάτους λάσπες, δυσπρόσιτα εδάφη, περάσματα μέσα από ποτάμια, οδήγηση με δύσκολες καιρικές συνθήκες, είναι μερικά από τα εμπόδια που καλούνται να ξεπεράσουν καθημερινά οι οδηγοί των ξυλάδικων φορτηγών. 

Μέσα στα βουνά, εκεί όπου η εμπειρία του οδηγού παίζει καθοριστικό ρόλο για την ασφαλή μεταφορά του εμπορεύματος, η κάθε κίνηση στο τιμόνι πρέπει να γίνεται με απόλυτη ακρίβεια, όπως βέβαια και η χρήση του κλαπέτου και των φρένων στις απότομες κατηφόρες.

Μεταφορά ξυλείας με φορτηγό
 Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι οδηγοί των συγκεκριμένων φορτηγών θεωρούνται από τους καλύτερους στο είδος τους, κερδίζοντας επάξια το σεβασμό των υπόλοιπων συναδέλφων τους. 

Όλα αυτά αποτελούν την καθημερινότητα του Μπάμπη Γκιάτα από την Καλαμπάκα ο οποίος δραστηριοποιείται στην εμπορία ξυλείας, εκπροσωπώντας τη δεύτερη γενιά στην οικογένειά του. 

Μεταφορά ξυλείας με φορτηγά

Το επόμενο δρομολόγιό του είναι στα ορεινά των Γρεβενών και ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης θα τον συναντήσει τα ξημερώματα για να ανηφορίσουν σε υψόμετρο 1.000 μέτρων. 

Τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν, πώς θα τις ξεπεράσουν και πώς θα καταφέρουν να ξεκολλήσουν από τις λάσπες;

Για να απαντήσουμε, στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιουνίου πραγματοποιούμε ένα ξεχωριστό και ενδιαφέρον οδοιπορικό, το οποίο –πρέπει να σημειώσουμε– πραγματοποιήθηκε στις αρχές του έτους, μέσα στον χειμώνα.