Τροχοί & TIR

Στο χειρόφρενο φορτηγού τα αίτια για το πολύνεκρο στην Ταϊβάν

Φορτηγό σταθμευμένο άρχισε να κυλάει μόνο του μέχρι τις σιδηρογραμμές πάνω στο οποίο συγκρούστηκε το επερχόμενο τρένο, προκαλώντας το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στην Ταϊβάν
Δευτέρα 05/04/2021 - 15:20
Κοινοποίηση στα Social Media

Φορτηγό σταθμευμένο άρχισε να κυλάει μόνο του μέχρι τις σιδηρογραμμές πάνω στο οποίο συγκρούστηκε το επερχόμενο τρένο, προκαλώντας το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στην Ταϊβάν τις τελευταίες επτά δεκαετίες, με τουλάχιστον 50 νεκρούς.

Οι πρώτες υποψίες για τα αίτια του δυστυχήματος στρέφονται στον οδηγό του φορτηγού που το πάρκαρε τελευταίος στο σημείο εντός ενός εργοταξίου, πλησίον των γραμμών, ο οποίος φέρεται να μην είχε τραβήξει σωστά το χειρόφρενο του φορτηγού.

Αμέσως, οι τοπικοί Εισαγγελείς ζήτησαν να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του υπεύθυνου ενός εργοταξίου, στο οποίο ανήκε το φορτηγό με το ενδεχόμενο να επεκταθεί η έρευνα μέχρι τον οδηγό του φορτηγού.

«Για να προφυλάξουμε τα αποδεικτικά στοιχεία, έχουμε ομάδες εισαγγελικών λειτουργών επιτόπου και ερευνούμε τα σημεία που χρειάζεται», ανέφερε η Γιου Σίου-ντουάν, επικεφαλής της εισαγγελίας της Χουάλιεν, της περιοχής όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Ταϊβάν κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και έδωσε εντολή οι σημαίες στα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες. Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται 146 επιβάτες που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα.

Η τραγωδία σημειώθηκε την πρώτη ημέρα εορταστικού τριημέρου. Το τρένο ήταν γεμάτο τουρίστες και πολίτες που πήγαιναν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

PreviousNext