Τροχοί & TIR

Σύγκρουση προαστιακού με φορτηγό

Αμαξοστοιχία του προαστιακού συγκρούστηκε νωρίς σήμερα το πρωί με φορτηγό που βρισκόταν πάνω στις γραμμές. Η σύγκρουση σημειώθηκε στην Αχαΐα στο ύψος του παλαιού πτωχοκομείου της Πάτρας. Σύμφωνα με
Πέμπτη 14/09/2023 - 11:07
Κοινοποίηση στα Social Media

Αμαξοστοιχία του προαστιακού συγκρούστηκε νωρίς σήμερα το πρωί με φορτηγό που βρισκόταν πάνω στις γραμμές. Η σύγκρουση σημειώθηκε στην Αχαΐα στο ύψος του παλαιού πτωχοκομείου της Πάτρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train αμαξοστοιχία 11530 που εκτελούσε το δρομολόγιο Άγ. Ανδρέας-Κ. Αχαΐα συγκρούστηκε με φορτηγό όχημα που βρισκόταν επί της γραμμής χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος επιβάτης. 

Η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε και στάθμευσε στο σταθμό Ανθείας, ενώ πριν από λίγο αποκαταστάθηκε και πάλι η κυκλοφορία του Προαστιακού.

Από εργαζόμενους στον σταθμό του Αγίου Ανδρέα έγινε γνωστό ότι υπήρξε καθυστέρηση στο δρομολόγιο που ενεπλάκη στη σύγκρουση, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, αφού τα τρένα έχουν πάντα προτεραιότητα έναντι κάθε οδικού οχήματος. Ακόμη και στην περίπτωση που τροχονόμος εντός πόλης δώσει σήμα σε οδικό όχημα να διασχίσει τις γραμμές, αν συμβεί ατύχημα, το τρένο θεωρείται ότι είχε προτεραιότητα.

PreviousNext