Τροχοί & TIR

Συλλήψεις Ελλήνων οδηγών φορτηγών για διακίνηση παράνομων μεταναστών

Αθρόες και σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι συλλήψεις των διακινητών στην περιοχή της Θράκης. Μόλις χθες, 28/9/22, συνελήφθησαν σε περιοχές της Ροδόπης, της Ξάνθης και του Έβρου από αστυνομικούς τ
Πέμπτη 29/09/2022 - 13:49
Κοινοποίηση στα Social Media

Αθρόες και σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι συλλήψεις των διακινητών στην περιοχή της Θράκης.

Μόλις χθες, 28/9/22, συνελήφθησαν σε περιοχές της Ροδόπης, της Ξάνθης και του Έβρου από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, 5 διακινητές, τρεις αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες. Σε δύο περιπτώσεις οι διακινητές ήταν Έλληνες οδηγοί φορτηγών ΙΧ.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, επίσης το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 12 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει ανάμεσα σε εμπορεύματα στην καρότσα του οχήματος.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και τα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, Ξάνθης και Φερών Αλεξανδρούπολης.

PreviousNext