Τροχοί & TIR

Σύλληψη αλλοδαπού οδηγού νταλίκας. Και κατάσχεση Δ.Χ. Λεωφορείου

Συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δι
Παρασκευή 10/09/2021 - 14:51
Κοινοποίηση στα Social Media

Συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής, 29χρονος αλλοδαπός, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε περιοχή της Φλώρινας, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με οδηγό τον 29χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα δύο αλλοδαπούς, 24 και 19 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από μη νομοθετημένο σημείο.

Κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Φ. (τράκτορας και επικαθήμενο), που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Κατασχέθηκε και Δ.Χ. λεωφορείο

Στο μεταξύ, χθες το πρωί στην Εγνατία οδό στο ύψος του οικισμού Νίψας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών ένας αλλοδαπός διακινητής, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι το παραπάνω όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε πινακίδες κυκλοφορίας.

Επιπλέον ο οδηγός – διακινητής δεν είχε άδεια ικανότητας οδήγησης.

Νωρίτερα, σε δασική οδό του Έβρου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης τρείς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβιβάζουν σε Δ.Χ. Λεωφορείο τριάντα μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες - διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς αντιστεκόμενοι κατά τη σύλληψη.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το Δ.Χ. λεωφορείο και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση και για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

PreviousNext