Οι όροι και οι προϋποθέσεις, προκειμένου να εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα μετατροπής οχημάτων ταξί σε εξαθέσια – εννιαθέσια, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, στη Ρόδο με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, και με τα Σωματεία των Αυτοκινητιστών ταξί στο Νότιο Αιγαίο.

Σκοπός της διευρυμένης σύσκεψης ήταν να ακουστούν οι απόψεις των φορέων και των επαγγελματιών και να διαμορφωθεί ένα βιώσιμο πλαίσιο και μη ανταγωνιστικό προς τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ταξί. Το πρόγραμμα θα αποτελέσει κριτήριο για την εφαρμογή ανάλογης ρύθμισης αργότερα και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου το επιθυμούν οι επαγγελματίες.

«Το πιλοτικό πρόγραμμα μετατροπής ταξί σε εξαθέσια -εννιαθέσια, δεν είναι κάτι απλό και γι’ αυτό γίνεται για πρώτη φορά μια συνάντηση με όλα τα Σωματεία της Περιφέρειας, ώστε να είμαστε όσο γίνεται πιο κοντά σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, δήλωσε:

«Ο κ. Παπαδόπουλος είναι κοντά στο νησί πολλά χρόνια και εκφράζω την ικανοποίησή μου για τις συναντήσεις που είχαμε τα τελευταία 24ωρα και με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και των Σωματείων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Μεταφορών.

Οι προτεραιότητες που τέθηκαν στις συναντήσεις αυτές θα χαρίσουν ώθηση στο νησί μας και σε όλη την Ελλάδα, καθιστώντας τη Ρόδο παράδειγμα για το πώς μπορούν να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον κλάδο των Μεταφορών, να αυξηθεί το εισόδημα και να επωφεληθεί η κοινωνία».