Τροχοί & TIR

Συνεχίζει με MACK ο αμερικάνικος στρατός

Με την ολοκλήρωση της παραλαβής 155 βαρέων φορτηγών MACK, ο αμερικάνικος στρατός τοποθέτησε και νέα παραγγελία 144 βαρέων ανατρεπόμενων στην εξειδικευμένη μονάδα Mack Defense που αναλαμβάνει την κατ
Τετάρτη 17/08/2022 - 14:13
Κοινοποίηση στα Social Media

Με την ολοκλήρωση της παραλαβής 155 βαρέων φορτηγών MACK, ο αμερικάνικος στρατός τοποθέτησε και νέα παραγγελία 144 βαρέων ανατρεπόμενων στην εξειδικευμένη μονάδα Mack Defense που αναλαμβάνει την κατασκευή οχημάτων στη βάση των προδιαγραφών που ορίζει το τμήμα προμηθειών του Στρατού.

Η νέα παραγγελία αφορά στο μοντέλο MACK M917A3 HDTs (Heavy Dump Trucks), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε κατασκευαστικά έργα στρατιωτικών περιοχών, όπως άνοιγμα δρόμων, αεροδιαδρόμους κ.λπ.

Το φορτηγό είναι 4άξονο, 8x8, με τους 3 άξονες πίσω (tridem) -συνδυασμό που συναντούμε και στα βαρέα φορτηγά των σκανδιναβικών χωρών, μικτού βάρους 43 τόνων.

Η καμπίνα βασίζεται στο μοντέλο Mack Granite, φέρει όμως έξτρα μεταλλικές ενισχύσεις στα πλαϊνά, προφυλακτήρα βαρέως τύπου με εργάτη, ποδιά προστασίας από κάτω για τον κινητήρα και το σασμάν, ατσάλινο σκέπασμα του πίσω μέρους της καμπίνας ως προέκταση της καρότσας, η οποία αποτελείται από χαλύβδινα πάνελ.

Ο κινητήρας του είναι ο Mack MP8, 13 λίτρων και ισχύος 440 HP.

PreviousNext