Τροχοί & TIR

Συνεχίζεται η απεργία στο λιμάνι

Σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των κοντέινερ και των άλλων φορτίων έχουν δημιουργηθεί στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά με τη συνεχιζόμενη και σήμερα, Τρίτη, απεργία των εργαζόμενων στις προβλήτες τη
Τρίτη 19/04/2022 - 09:48
Κοινοποίηση στα Social Media

Σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των κοντέινερ και των άλλων φορτίων έχουν δημιουργηθεί στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά με τη συνεχιζόμενη και σήμερα, Τρίτη, απεργία των εργαζόμενων στις προβλήτες της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Η γενική συνέλευση της ΕΝΕΔΕΠ, του Σωματείου των εργαζομένων, απέρριψε την πρόταση της εργοδοσίας Dport για το περιεχόμενο της νέας ΣΣΕ και αποφάσισε στάση εργασίας μέχρι σήμερα, Τρίτη 19/04, στις 12 το βράδυ, ζητώντας τα αιτήματά τους να καταγραφούν ξεκάθαρα στη ΣΣΕ. Η ΕΝΕΔΕΠ μεταξύ των άλλων διεκδικεί καταβολή νόμιμων προσαυξήσεων για εργασία τα Σάββατα και τις Κυριακές καθώς και στη διάρκεια της νύχτας.

Από την πλευρά της, η εργοδοσία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, με τα οποία ζητά να κηρυχθεί η απεργία παράνομη. Αυτές τις ώρες τα ασφαλιστικά μέτρα επρόκειτο να εκδικασθούν από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

PreviousNext